Logo

Δ.Σ.Α: Στην κάλπη 23.427 δικηγόροι της Αθήνας με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και δωρεάν διαγνωστικά τεστ



 
 

Στις 07:00 το πρωί της Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο της εκλογικής "μάχης" στον μεγαλύτερο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας,  τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνων. 

Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, όπως και στους υπόλοιπους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, διεξάγονται σήμερα Κυριακή 28.11.2021 και αύριο Δευτέρα 29.11.2021 από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. 

Τα 23.427 ενεργά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που έχουν δικαίωμα ψήφου έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 υποψήφιους πρόεδρους και 288 υποψήφιους συμβούλους που περιλαμβάνονται σε συνολικά  11 συνδυασμούς εκ των οποίων οι 7 με υποψήφιο πρόεδρο και  οι 4 χωρίς πρόεδρο, ενώ στις αρχαιρεσίες μετέχει και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος είναι ο απερχόμενος σήμερα πρόεδρος τοου Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός. 

Στην περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων προέδρων δεν συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον 50% συν 1 θα διενεργηθούν στο Δ.Σ.Α. -και σε όποιον άλλο Δικηγορικό Σύλλογο της χώρας συμβεί κάτι ανάλογο - εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων προέδρων την Κυριακή 5.12,2021 και Δευτέρα ΄6.12.2021 από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Αρχαιρεσίες με όρους υγειονομικής ασφάλειας 

Για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών έχει προβλεφθεί αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο από τον στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών . 

Συγκεκριμένα, προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν με όρους γυειονομικής ασφάλειας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός , αλλά και με τρόπο που να συνάδει με το κύρος και την αξιοπρέπεια  του δικηγορικού λειτουργήματος θα υπάρξει διερυμένος αριθμός εκλογικών τμημάτων (40 τμήματα αντί των 26 τμημάτων στις προηγούμενες εκλογές) και μειωμένος αριθμός εγγεγραμμένων ανά τμήμα. 

Τα 40 εκλογικά τμήματα κατανέμονται ως εξής: 6 τμήματα στα γραφεία του ΔΣΑ, 16 στη Στοά του Βιβλίου, 2 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, 4 στο ΑΚΚΕΔ, 2 στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, 2 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και 8 στο ξενοδοχείο Τιτάνια

Οι δικηγόροι κατά την προσέλευση στο εκλογικό τμήμα θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού , είτε

β) πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) , είτε

γ) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών.

Την ευθύνη τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων έχουν οι Εφορευτικές Επιτροπές.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις εκλογές του ΔΣΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σήμερα Κυριακή 28 Νοεμβρίου και την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ημερομηνίες διεξαγωγής του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών του ΔΣΑ, στη Στοά του Βιβλίου από τις 10 το πρωΐ μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Το κλιμάκιο θα διενεργεί δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους (rapid tests), για όσους δεν έχουν κάνει, δεδομένου ότι η Βεβαίωση Αρνητικού Διαγνωστικού Ελέγχου αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσουν να εισέλθουν στο εκλογικό τμήμα και να ψηφίσουν, εφόσον δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε περίπτωση δεύτερου γύρου στις 5 και 6 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται και πάλι στη διάθεση των δικηγόρων στον ίδιο τόπο και τις ίδιες ώρες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

α) Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται τηλεφωνικά αμέσως μετά το αποτέλεσμα του τεστ.

β) Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν εκδίδει σχετική βεβαίωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις