Logo

Επεισόδια στις Βρυξέλλες: Επίθεση αστυνομικών σε χιλιάδες διαδηλωτές κατά των εμβολίων και του υγειονομικού πάσου [βίντεο]



 
 

Οι δρόμοι των Βρυξελλών κατακλύστηκαν την Κυριακή από, περίπου οκτώ χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στο Βέλγιο, 

Όπως επισημαίνουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου η διαδήλωση αυτή έρχεται δύο εβδομάδες μετά από μια ανάλογη κινητοποίηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η  διαδήλωση εξελισσόταν σε ειρηνικό κλίμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, αλλά λίγο αργότερα ξέσπασαν επεισόδια με ρίψεις νερού και δακρυγόνων από την αστυνομία προς τους διαδηλωτές.

«Εμβόλια, όχι ευχαριστώ», «Covid= οργανωμένη γενοκτονία», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που έγραφαν τα πλακάτ. «Όχι εμβόλιο για τα παιδιά μας», φώναζε μια ομάδα γυναικών.

Οι διαδηλωτές, συγκεκριμένα, κατήγγειλαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες από την αρχή της πανδημίας Covid-19 για να περιοριστούν οι μολύνσεις, όπως το γεγονός ότι το υγειονομικό πάσο κατέστη υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών με ασπίδες και κράνη είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά της ευρωπαϊκής συνοικίας, όπου στεγάζονται οι θεσμοί της ΕΕ, ενώ πολλοί δρόμοι είχαν αποκλειστεί.

Οχήματα ρίψης νερού υπό πίεση βρέθηκαν επίσης στο σημείο, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από την περιοχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2021 από directNEWS.gr  


Τελευταίες Ειδήσεις