Logo

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα δώσουν απαντήσεις



 
 

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών οικογένειας στην Πάτρα, με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα γίνουν στην μικρή Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή, να αναμένεται να φωτίσουν το μυστήριο που έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα κρίνουν και το αν θα χρειαστεί να γίνει εκταφή των αδερφών της.

Παράλληλα, την έντονη αντίδραση της οικογένειας των τριών κοριτσιών έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα για τυχόν εμπλοκή τους.

Η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγγου, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» λέει: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια του τμήματος Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ και ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και οι γονείς να πάρουν απάντηση γιατί έχασαν τα τρία παιδιά τους.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει γενετικό υπόβαθρο και αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ερευνηθεί. Και ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία και για τα τρία παιδιά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, τόνισε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων μικώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Όπως σημείωσε, οι γιατροί χαρακτήρισαν «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

«Είναι και για εμάς τους επιστήμονες σημαντικό να μάθουμε τους λόγους θανάτου των παιδιών, καθώς δεν προκύπτει να υπάρχει σύνδεση των λόγων θανάτου του πρώτου και του δεύτερου παιδιού. Τώρα θα επικεντρωθούμε στον θάνατο του τρίτου παιδιού, θα γίνει μια σειρά από εξετάσεις, ακόμη και γενετικές, για να συλλέξουμε στοιχεία, να διαπιστώσουμε την ακριβή αιτία θανάτου του παιδιού και να δούμε εάν έχει σχέση με θάνατο κάποιου άλλου παιδιού», είπε.

Σημείωσε δε ότι «δεν κοιτάζουμε μόνο εάν έχουν λάβει φάρμακα τα παιδιά, αλλά και η ποσότητα φαρμάκων που έχει ληφθεί σε κάθε περίπτωση. Τα παιδιά ήταν νοσηλευόμενα, σίγουρα έχουν πάρει φάρμακα, αλλά θα εξετάσουμε και τις ποσότητες φαρμάκων που έχουν ληφθεί».

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις δημιουργούν ένα ερωτηματικό, γιατί μας δίνουν διαφορετική αιτία θανάτου. Το γεγονός ότι δεν συνδέονται οι δύο θάνατοι, δείχνει ότι υπήρχε και κάποιος διαφορετικός μηχανισμός», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Στο πλαίσιο της εξέτασης όλων των σεναρίων, ακόμη και των πιο απίθανων (μια τέτοια περίπτωση χρήζει άλλωστε εξονυχιστικού ελέγχου) εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και το ενδεχόμενο του συνδρόμου Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, βαση του οποίου ένας φροντιστής προκαλεί τεχνητά μία ασθένεια ή τραυματισμό σε ένα άτομο υπό τη φροντίδα του, όπως ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ενήλικας ή ένα άτομο με αναπηρία.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες απαντήσεις στο θρίλερ της Πάτρας αναμένονται τις επόμενες μέρες, όταν θα βγουν οι τοξικολογικές της μικρής Τζωρτζίνας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2022 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις