Logo

Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia - Εγκλωβισμένοι στο γκαράζ 2 οδηγοί φορτηγών [βίντεο+φωτο]



 
 

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο επιβατηγό οχηματαγωγό Euroferry Olympia, , σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, σύμφωνα με πληροφορίες  στο  3ο γκαράζ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 11 αγνοούμενοι,μεταξύ των οποίων τρεις Ελληνες, οι οποίοι λείπουν από την καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου. 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο οδηγοί φορτηγών βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου. 

Οι δύο άνδρες, φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε επικοινωνία με το θάλαμο επιχειιρήσεων. Οι οδηγίες είναι να επιχειρήσουν να ανεβούν σε όσο πιο ψηλό σημείο του πλοίου μπορούν, προκειμένου να τους περισυλλέξει ελικόπτερο και να τους μεταφέρει με ασφάλεια στη στεριά. 

Οι επιβαίνοντες -  κατά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και 288 κατά τον καπετάνιο -  εγκατέλειψαν το φλεγόμενο πλοίο με σωσίβιες  λέμβους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού ακομα και της ιταλικής ακτοφυλακής. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η περισυλλογή των επιβαινόντων οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και  θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.  Ήδη στο λιμάνι του νησιού έφθασε το πρώτο πλοίο με διασωθέντες και η καταμέτρηση έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρεις τραυματίες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

 

 

*πηγή φωτο: Corriere della Sera

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις