Logo

Euroferry Olympia: Έρευνες και τη νύχτα για τον εντοπισμό των 10 αγνοούμενων [βίντεο]



 
 

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 10 αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia και οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο για να τους εντοπίσουν. 

Οι έρευνες των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ θα συνεχιστούν και απόψε στο πλοίο που τυλίχτηκε στις φλόγες  ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 45 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ βρίσκονται στο σημείο συμμετέχοντας στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στο πλαίσιο της οποίας επιχειρούν να βρουν ασφαλή δίοδο για να μπορέσουν να φθάσουν στο πρώτο και δεύτερο γκαράζ.

Οι πυροσβέστης της ΕΜΑΚ, συγκεκριμένα,  ανά  ομάδες 8-10 ατόμων, εισέρχονται στο πλοίο όπου και παραμένουν για περίπου 20-25 λεπτά, αναζητώντας τρόπο ώστε να φτάσουν στο γκαράζ, όπου εκτιμούν ότι ενδεχομένως βρίσκονται οι 10 επιβάτες, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί.

Έχουν περάσει 85 ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και διακρίνονται ακόμα πυκνοί καπνοί, ενώ στο εσωτερικό του πλοίου υπάρχουν εστίες φωτιάς και αναζωπυρώσεις. 

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ειδικές πυρίμαχες στολές και αντισφυξιογόνες μάσκες, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν λόγω της φωτιάς στο πλοίο είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ορισμένα σημεία εξωτερικά του πλοίου η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 600 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό υπερέβαινε ακόμη και τους 1.000 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αύριο Τρίτη οι αρμόδιες Αρχές αναμένεται να ρίξουν και αφρό, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στο πλοίο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις