Logo

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και οι εισαγγελείς της Αθήνας



 
 

Σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 ολοκληρώνεται  η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος,.

Από την πλευρά του το νυν Συμβούλιο υπογραμμίζει την ανάγκη συμμετοχής και εγρήγορσης όλων των μελών μπροστά και στις επιθέσεις που δέχεται το εισαγγελικό σώμα.

Ειδικότερα, στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εισαγγελείς κάθε βαθμού που υπηρετούν στις Εισαγγελίες της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και οι εισαγγελείς κάθε βαθμού που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εκτός της έδρας της Εισαγγελίας που υπηρετούν, με την κατάθεση δήλωσης στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής ότι δεν ψήφισαν σε γραφείο άλλης Εισαγγελίας.

Η διαδικασία για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου είχε ξεκινήσει στις 13 Φεβρουαρίου, όπου είχαν κληθεί να ψηφίσουν οι εισαγγελείς της περιφέρειας.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζεται

«Την ερχόμενη Κυριακή, 27-2-2022, ολοκληρώνεται η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της  Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.  

       Ενόψει αυτού υπογραμμίζουμε τη σημασία της συμμετοχής όλων των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του  οργάνου δηλαδή που εκπροσωπεί όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της   χώρας.

       Δυστυχώς και την περίοδο αυτή η δικαιοσύνη, δέχεται παντελώς αβάσιμες, κατά κανόνα επιθέσεις, ευρισκόμενη στο επίκεντρο ατεκμηρίωτης και ευκαιριακής κριτικής. Κρίνεται επομένως απαραίτητη η εγρήγορση των Εισαγγελέων, ο δημόσιος λόγος και η παράσταση των οποίων θα συνεχίσει να αναδεικνύει τον εισαγγελικό κλάδο ως παράγοντα νηφάλιας εφαρμογής του νόμου, εγγυητή των ατομικών δικαιωμάτων, ενεργό προασπιστή του δημοσίου συμφέροντος και ευπρεπή συνομιλητή των πολιτειακών φορέων.                 

         Το στίγμα αυτό καλείται να συνεχίσει να δίνει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ένωσής μας, γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων μας σ’ αυτές  αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις