Logo

Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός σε Μαριούπολη για να φύγουν οι άμαχοι



 
 

Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να φύγουν, με τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων οι κάτοικοι των υπό πολιορκία ουκρανικών πόλεων Μαριούπολη και Βολνοβάχα.

Οι άμαχοι θα μπορούν να φύγουν από τη Μαριούπολη από τις 12:00 ως τις 17:00 (ώρα Μόσχας, 11:00- 16:00 ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας) ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη της Μαριόπολης των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θα αποτελούσε σημαντική καμπή για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, αφού θα επέτρεπε να συνδεθούν οι δυνάμεις από την -προσαρτημένη στη Ρωσία – Κριμαία, που ήδη κυρίευσαν τα λιμάνια-κλειδιά Μπερντιάνσκ και Χερσώνα, με τα στρατεύματα των αυτονομιστών και του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς.

Επίσης, η πόλη Βολνοβάχα είναι μικρότερη και ίσως λιγότερο γνωστή. Βρίσκεται στα βόρεια της Μαριούπολης και έχει γίνει επίσης πεδίο σφοδρών συγκρούσεων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Η πόλη θεωρείται επίσης στρατηγικό σημείο καθώς βρίσκεται στον δρόμο μεταξύ της Μαριούπολης και του Ντόνετσκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις