Logo

Συντονιστική Επιτροπή Ολομέλειας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Χαλκίδας [βίντεο+φωτο]



 
 

Συμβολική παράσταση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 11.3.2022, στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου του Πρωτοδικείου Χαλκίδας  η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας. 

Όπως αναφέρει το eviatopblog.gr, αίτημά τους είναι ο σεβασμός του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου από μερίδα δικαστικών  και εισαγγελικών λειτουργών 

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της Χαλκίδας διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση του Δικηγορικού Σώματος, κατά κύριο λόγο στην περίπτωση υποβολής αιτημάτων αναβολών που συνίστανται σε σοβαρό και αποδεδειγμένο κώλυμα στο πρόσωπο  του συνηγόρου, είτε αυτό αφορά σε θέμα υγείας (όπως αν νοσεί με covid-19 και αποδεικνύεται εγγράφως), είτε παράστασης σε έτερο δικαστήριο. 

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας Δημ. Βερβεσός, με τον Προέδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημ. Φινοκαλιώτη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημ. Γκίκα , συναντήθηκαν με την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Χαλκίδας κ. Κων. Φλετούρη και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημ. Προκοπίου, στους οποίους παρουσίασε τις θέσεις του σώματος.

Ο σεβασμός του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου και η διασφάλιση των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για το δικηγορικό σώμα. Αντίθετες συμπεριφορές, από όπου και αν προέρχονται, θα αναδεικνύονται , θα στηλιτεύονται και θα προβαίνουμε στις δέουσες ενέργειες. Ως εδώ!

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στους συγκεντρωμένους δικηγόρους, τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα και κάλεσε δικαστές και εισαγγελείς να κάνουν την αυτοκριτική τους. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή του νόμου όταν εφαρμόζονται ειδικά μέτρα περιορισμού, όπως αυτά της covid-19.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Δημήτρης Γκίκας, από την πλευρά του, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι δικηγόροι αποδεικνύουν ότι είναι ενωμένοι και σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να κάνουν κάποια έκπτωση στη νόμιμη αξίωσή τους να αντιμετωπίζονται με σεβασμό ως πραγματικοί συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις