Logo

Google: «Ζήτω η 25η Μαρτίου!» - Το Doodle που τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης [βίντεο]



 
 

Η Google με το σημερινό της doodle. που  είναι αφιερωμένο στην 25η Μαρτίου, τιμά το ελληνικό έθνος που γιορτάζει διπλά για την Ορθοδοξία και την εθνική παλιγγενεσία.

Σε αυτά τα πλαίσια η μηχανή αναζήτησης εμφανίζει μία γαλανόλευκη ελληνική σημαία να κυματίζει, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης στα πέρατα του κόσμου.

Η Google για το σημερινό της Doodle

Για  το σημερινό της Doodle  η Google αναφέρει τα εξής: 

«Το σημερινό Doodle αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά από 400 χρόνια κατοχής, η Εθνική Ημέρα της Ελλάδας γιορτάζει την έπαρση της γαλανόλευκης σημαίας της Ελλάδας στον ουρανό ως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Η Ελλάδα τιμά τη γιορτή με παρελάσεις και ομιλίες. Αυτές οι γιορτές προσελκύουν χιλιάδες θεατές που αργότερα απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα, όπως ο μπακαλιάρος (τηγανισμένος μπακαλιάρος) συνοδευόμενος από έναν πουρέ σκόρδου και πατάτας, που ονομάζεται σκορδαλιά.

Αυτή η σημαντική ημέρα στην ιστορία σηματοδοτεί τη μάχη που κερδήθηκε με κόπο και σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη ελευθερία της Ελλάδας για περισσότερα από 200 χρόνια. Ζήτω η 25η Μαρτίου!»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-3-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις