Logo

ΕΦΕΤ: Επέκταση ανάκλησης προϊόντων kinder [φωτο]



 
 

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder που εφάρμοσε πριν από λίγες μέρες, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά πλέον το σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100 gr, ανεξαρτήτου παρτίδας.

Όπως σημειώνει ο ΕΦΕΤ, η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes» που εδρεύει στο Βέλγιο, να διασφαλίσει την ασφάλειά τους. 

Ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Οι βελγικές υγειονομικές αρχές από την πλευρά τους διέταξαν σήμερα  Παρασκευή τον ιταλικό όμιλο ζαχαροπλαστικής Ferrero να αναστείλει την παραγωγή του στο εργοστάσιό του στο Βέλγιο, έπειτα από έρευνα για περιπτώσεις σαλμονέλας που συνδέονται με τις σοκολάτες Kinder.

Η πρώτη ανάκληση 

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμενη Τετάρτη ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε  ότι ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας:

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων, να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις