Logo

Οριστική δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα



 
 

Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έκανε ομόφωνα δεκτή την αίτηση της οικογένειας του 11χρονου Μάριου Σουλούκου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου στις 8 Ιουνίου του 2017

Μετά από αυτή την απόφαση το Δημόσιο δεν θα προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που δικαιώνει την οικογένειά του.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε δικαιώσει την οικογένεια του Μάριου επιδικάζοντας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αποζημίωση ύψους  490.000,00 ευρώ. 

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ψήφους 6-5 είχε απορρίψει την εισήγηση να παραιτηθεί από την έφεση που έκανε η αρμόδια δικηγόρος του ΝΣΚ.

Κατόπιν αυτών ο Χρήστος Σταϊκούρας ως Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να κριθεί από την Ολομέλεια, η οποία με πλειοψηφία 17 κατά 7 ψήφων, αποφάσισε την απόρριψη της συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς και την πρόοδο της εφέσεως του Ελληνικού Δημοσίου.

Το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που επιδίκαζε αποζημίωση  490.000 ευρώ.στην οικογένεια του Μάριου και απέρριψε ομόφωνα την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου,  αναγνωρίζοντας την ευθύνη του για το χαμό του αγοριού. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις