Logo

Κρήτη: Το πόρισμα για το θάνατο του βρέφους από τη Σητεία - Τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας [βίντεο+φωτο]



 
 

krhth pateras mwrou 19-1-2017Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του μόλις 5 μηνών βρέφους από τη Σητεία της Κρήτης, που έπεσε θύμα περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.(διαβάστε σχετικά εδώ), όπως προκύπτει από το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ. Στο μεταξύ, ο 52χρονος πατέρας...

του βρέφους ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολοηθεί στον ανακριτή την προσεχή Δευτέρα. Όσο για τη μητέρα του άτυχου μωρού νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Οι τοξικολογικές ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις εκκρεμούν, προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος εκτιμά ότι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις επέφεραν το θάνατο του μωρού.

Αναλυτικότερα  το πόρισμα αναφέρει:  

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.

krhth pateras mwrou2 19-1-2017

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

krhth pateras mwrou3 19-1-2017

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

krhth pateras mwrou4 19-1-2017

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού.»

Όπως αναφέρει το neakriti, ο πατέρας του βρέφους ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή του Πρωτοδικείου Νεάπολης προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι. Ο 52χρονος με βάση την αρχική καταγγελία είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία. Όταν το μωρό κατέληξε στο ΠΑΓΝΗ τα ξημερώματα της Πέμπτης  η κατηγορία σε βάρος του μετατράπηκε και με βάση την ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του θα απολογηθεί στον ανακριτή για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης. 

Ο κατηγορούμενος με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αναχώρησε λίγο μετά τις 14:30 της Πέμπης από τα δικαστήρια της Νεάπολης  και παρά τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, το στόμα του παρέμεινε ερμητικά κλειστό. Μετά τα δικαστήρια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ για εξετάσεις (έδωσε ούρα και αίμα) στο εργαστήριο τοξικολογίας του νοσοκομείου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στα κρατητήρια όπου και θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα, που θα προσαχθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή. 

Η 30χρονη  μητέρα του βρέφους, που νοσηλεύεται στην  ψυχατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ όπου λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, πήγε υποβασταζόμενη και συντετριμμένη στο νεκροτομείο όπου και αντίκρυσε το άτυχο μωρό της με τις στιγμές που ακολούθησαν να χαρακτηρίζονται τουλάχιστον δραματικές.

Η σορός του βρέφους, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti, θα "φύγει" από το νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ στις 10:30 το βράδυ της Πέμπτης, με προορισμό τη Σητεία όπου και θα "παιχτεί" η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλονίζει το πανελλήνιο, με το άτυχο αγγελούδια να οδηγείται τις επόμενες ώρες στην τελευταία του κατοικία.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2017 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις