Logo

Φωτιές στην Ηλεία: Σε ύφεση το μέτωπο στη Δαφνιώτισσα – Υπόνοιες για εμπρησμό [βίντεο+φωτο]



 
 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν την Τρίτη  οι φωτιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα στην Ηλεία κοντά στα χωριά Δαφνιώτισα και Γεράκι  Αμαλιάδας

Συγκεκριμένα, σε  ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει για δεύτερη μέρα πευκοδάσος  στην περιοχή Δαφνιώτισσα, Αμαλιάδας Ηλείας. 

Με το πρώτο  φως της ημέρας έπεσαν στη "μάχη" για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, συνδράμοντας το έργο  90 πυροσβεστών και τριών πεζοπόρων τμημάτων  που επιχείρησαβν στο σημείο με  30 οχήματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν τις 13:00 της Τρίτης δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο σημείο, ωστόσο,  ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 32 οχήματα, περισσότερους από 100 άνδρες καθώς και 4 πεζοπόρα τμήματα, προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, που πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι η  πυρκαγιά στην περιοχή Ανάληψη Αμαλιάδας Ηλείας έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Ολονύκτια "μάχη" 

Όπως επισημαίνει το patrisnews.com, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια "μάχη" με τις φλόγες στα δύο πύρινα μέτωπα της Ηλείας 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην περιοχή της Δαφνιώτισσας καίει σε χαράδρα με την κατάσβεση από πεζοπόρα τμήματα να είναι πολύ δύσκολη.

Μετά την ολονύχτια επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Δαφνιώτισσα,  η εικόνα είναι καλύτερη και δεν απειλούνται μέχρι αυτή την στιγμή κατοικίες. Σύμμαχος στο έργο της πυρόσβεσης  είναι ο καιρός, καθώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο δεύτερο πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε αργότερα το μεσυμέρι της Δευτέρας, μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη, επιχείρησαν  28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που κατάφεραν να θέσουν την Τρίτη υπό πλήρη έλεγχο την εν λόγω πυρκαγιά.

Εμπρηστές θέλουν να κάψουν και πάλι την Ηλεία

Όπως εκτιμά το patrisnews.com eμπρηστές έχουν βάλει στόχο να κάψουν και πάλι την Ηλεία, καθώς τη Δευτέρα ς ξεσπασε φωτιά στην Δαφνιώτισσα σε δασική έκταση,  και τρεις ώρες αργότερα στην Ανάληψη επίσης σε δασική έκταση. Συνεπώς, δικαιολογημένα αξιωματικοί της ΠΥ μιλούν για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-8-2018 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις