Logo

Σπιτικές μάσκες για να περιποιείστε το πρόσωπό σας τον χειμώνα



 
 

facial_mask_16-11-2010Οι μάσκες ομορφιάς είναι παγκοσμίως από τις πιο αρχαίες μεθόδους περιποίησης του γυναικείου προσώπου.

Τα πολύ παλιά χρόνια, οι οικονομικά εύπορες γυναίκες έβαζαν διάφορες εξωτικές ουσίες στο πρόσωπό τους, προκειμένου να κρατήσουν την επιδερμίδα τους απαλή, όμορφη και νεανική ενώ στις παραδοσιακές κοινωνίες του Βορά, χρησιμοποιούσαν το λίπος από διάφορα ζώα και ψάρια για να προστατέψουν το δέρμα τους από τον παγωμένο και ξηρό χειμωνιάτικο αέρα.

Τη σημερινή εποχή, οι φυσικές μάσκες ομορφιάς είναι εξίσου δημοφιλείς στις γυναίκες και ιδιαίτερα σε όσες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τοξικά προϊόντα του εμπορίου, αλλά αντιθέτως, προτιμούν να ενυδατώνουν, να καθαρίζουν και να προστατεύουν το δέρμα τους με ανόθευτες, σπιτικές συνταγές.   1.    Μάσκα από αβοκάντο

 Η μάσκα από αβοκάντο είναι ιδανική για ξηρά δέρματα που ερεθίζονται εύκολα τον χειμώνα. Είναι μία ενυδατική μάσκα που θρέφει την επιδερμίδα μας με πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά προκειμένου να καταπολεμήσει την ξηρότητα που προκαλεί ο χειμώνας στο δέρμα.

Αυτή τη μάσκα είναι πολύ εύκολο να την φτιάξουμε μόνες μας. Απλά πολτοποιούμε τη φλούδα ενός αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε ελάχιστο (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά το μίγμα και η μάσκα μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε.

 2.    Μάσκα από γάλα

 Η μάσκα αυτή θεραπεύει απλά και αποτελεσματικά την κουρασμένη επιδερμίδα καθώς την μαλακώνει, την αναζωογονεί και επαναφέρει την φυσική ισορροπία του pH της, προστατεύοντάς την έτσι από τις αρνητικές επιδράσεις του χειμερινού αέρα.

Για τη μάσκα αυτή, απλά απλώνουμε γιαούρτι ή ξινή κρέμα –την λεγόμενη sour cream- στο πρόσωπό μας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Χαλαρώνουμε για 10-15 λεπτά και ξεβγάζουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό.

(Για να φτιάξουμε sour cream μόνες μας, ανακατεύουμε  από την προηγούμενη μέρα 150γρ. κρέμα γάλακτος και χυμό ενός λεμονιού κ τα αφήνουμε 24 ώρες εκτός ψυγείου).

 3.    Μάσκα από ασπράδι αυγού

 Αυτή η μάσκα είναι πολύ καλή για λιπαρά δέρματα με μεγάλους πόρους. Αναζωογονεί και συσφίγγει το λιπαρό δέρμα ενώ του δίνει μια πιο υγιή λάμψη.

Χτυπάμε καλά το ασπράδι ενός αυγού και στη συνέχεια το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο μας το πρόσωπο. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για μισή ώρα και ξεπλένουμε με νερό.

 4.    Μάσκα από βρώμη

 Η μάσκα βρώμης είναι ιδανική για τη θεραπεία της επιδερμίδας που έχει ταλαιπωρηθεί από το κρύο. Μετά από την εφαρμογή της, η επιδερμίδα του προσώπου μας θα είναι πολύ απαλή και αναζωογονημένη.

Για την παρασκευή της, ανακατεύουμε -σε ίσες ποσότητες- νιφάδες βρώμης, ένα ασπράδι και μέλι. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας και την αφήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό το πρόσωπό μας και το σκουπίζουμε απαλά με μία πετσέτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2018 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Σπιτικές λύσεις για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Φυσικές συνταγές για λαμπερή επιδερμίδα


Τελευταία Ευ ζην