Logo

Τρέχει με 339 χλμ. και λοιδορεί τους δικαστές ο Αλέξανδρος Αγγλούπας



 
 

Agloupas Farmakh 26-11-2012Ένα πρωτοφανές ρεκόρ καθυστέρησης, που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας...

της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, καταγράφεται στην υπόθεση του πυροβολισμού της αδελφής της Όλγας Φαρμάκη από τον νεαρό επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το περιστατικό, στη διάρκεια του οποίου η κοπέλα δέχτηκε πυροβολισμό στην κοιλιά, και ο κ. Αγγλούπας όχι μόνο δεν έχει λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν έχει καν κληθεί για να... απολογηθεί, αν και έχει ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για κακούργημα, «απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία»…

Για έναν μυστηριώδη λόγο, ο φάκελος της υπόθεσης… έχει σκαλώσει, όπου κι αν βρίσκεται, και έναν χρόνο μετά ο επιχειρηματίας δεν έχει καταθέσει καν ένα απολογητικό υπόμνημα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αγγλούπας εξακολουθεί να ζει βασιλική ζωή, γλεντώντας κάθε βράδυ στα καλύτερα στέκια της Αθήνας, παίρνοντας μέρος σε ρωμαϊκά πάρτι, τρώγοντας αστακούς στις σουίτες του γηπέδου Καραϊσκάκη, αλλάζοντας ερωτικές συντρόφους και τρέχοντας με… 330 χιλιόμετρα την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο, όπως ο ίδιος άλλωστε υπερηφανεύεται στις φωτογραφίες που αναρτά στο Διαδίκτυο.

Ο θερμόαιμος χαρακτήρας του μάλιστα υπήρξε αιτία για ένα ακόμη δραματικό περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σε άνθρωπο της ασφάλειάς του. Ο συνοδός-φρουρός που τον ακολουθεί πάντα στις μετακινήσεις του, στην προσπάθειά του να προλάβει τον επιχειρηματία σε μια από τις γνωστές κούρσες του στην παραλιακή, έπεσε με τη μηχανή του, με αποτέλεσμα σήμερα να νοσηλεύεται, κινδυνεύοντας μάλιστα να χάσει το χέρι του…

Για όσα συνέβησαν τον περσινό Νοέμβριο στο διαμέρισμα της Όλγας Φαρμάκη, αρχικά τα πράγματα έδειχναν ξεκάθαρα: Η Γωγώ Φαρμάκη μεταφέρεται τραυματισμένη από το όπλο του επιχειρηματία με ακατάσχετη αιμορραγία στην Εντατική του ΝΙΜΤΣ χωρίς να μπορεί να μιλήσει.

Οι καταθέσεις της αδελφής της Όλγας όσο και του κ. Αγγλούπα κάνουν λόγο για ατύχημα. Έναν μήνα αργότερα τα δεδομένα αλλάζουν. Η νεαρή ηθοποιός, αφού συνέρχεται, δίνει κατάθεση και καταγγέλλει ότι ο σύντροφος της αδελφής της την πυροβόλησε επίτηδες.

Η υπόθεση φεύγει από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου όπου είχε βαλτώσει για τρεις μήνες και ο φάκελος μεταφέρεται στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Στις 27 Μαρτίου, ο τμηματάρχης της υπηρεσίας, κ. Σταύρος Σταυρόπουλος, απαντά στην παραγγελία του εισαγγελέα πως «από την εξέταση της παθούσας προέκυψαν νεότερα στοιχεία, καθόσον, τόσο από την αρχική όσο και από τη συμπληρωματική κατάθεσή της, προκύπτουν πραγματικά περιστατικά, τα οποία, αφενός μεν είναι πρόσφορα να θεμελιώσουν την πρόθεση του Αγγλούπα Αλέξανδρου (και μάλιστα άμεσο δόλο, α’ βαθμού - επιδίωξη), αφετέρου δε, τα αντίρροπης κατεύθυνσης πραγματικά περιστατικά που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στο συγκεντρωθέν προδικαστικό υλικό δεν κρίνονται επαρκή για να ανατρέψουν τον συλλογισμό περί ανθρωποκτόνου πρόθεσης».

Με απλά λόγια, η Αστυνομία δείχνει απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και καταλήγει ότι ο πυροβολισμός δεν ήταν ατύχημα.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών ζητάει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα οποία υποστηρίζει η νεαρή ηθοποιός επιβεβαιώνονται από τις κλήσεις που πραγματοποίησαν και δέχτηκαν τα κινητά τηλέφωνα των δύο πλευρών. Περνούν συνολικά έξι μήνες, με τον φάκελο να μην έχει φτάσει ακόμη στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Η αλλαγή της ανακρίτριας

Η υπόθεση φτάνει επιτέλους στη Δικαιοσύνη το καλοκαίρι και ο εισαγγελέας, με συντριπτικά στοιχεία στα χέρια του, προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης και αναθέτει την υπόθεση σε ανακρίτρια.

Εκείνη, όμως, πριν καλέσει τον επιχειρηματία να απολογηθεί συνεχίζει την έρευνα. Μήνες περνούν και πάλι και η ανακρίτρια παίρνει τελικά… μετάθεση! Έτσι, ο φάκελος ανατέθηκε πρόσφατα σε νέο ανακριτή, ο οποίος ξεκινάει τώρα τη δική του έρευνα από την αρχή…  

«Όταν ένας δράστης δεν συλλαμβάνεται στα όρια του Αυτοφώρου, είναι γνωστό ότι παρατηρείται έπειτα καθυστέρηση στην ανακριτική διαδικασία. Ένας ολόκληρος χρόνος, όμως, είναι πέρα από κάθε έννοια δικαίου, όταν μάλιστα πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με πολλές ενδιαφέρουσες παραμέτρους», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος του θύματος κ. Ιωάννης Απατσίδης.

Όπως λένε έμπειροι νομικοί, ο ένας χρόνος που έχει περάσει από την ημέρα του συμβάντος μέχρι σήμερα είναι πολύ μεγάλο διάστημα και παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Όταν μάλιστα υπάρχει και προηγούμενο με τις παραλείψεις της πρώτης υπηρεσίας της Αστυνομίας που ανέλαβε να διαλευκάνει την υπόθεση, δηλαδή του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου…

Πάρτι στη Μύκονο και ράλι στην παραλιακή

Αν και στη δικογραφία ο 35χρονος επιχειρηματίας παρουσιάζεται -σύμφωνα με έγγραφο Κολωνακιώτη ψυχιάτρου- ως άτομο που αντιμετωπίζει ορισμένα ψυχολογικά ζητήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, δείχνει να απολαμβάνει την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία.

Κινείται μεταξύ Μυκόνου και παραλιακής, έχοντας πάντα στο πλευρό του γνωστά μοντέλα, επιδίδεται σε λουλουδοπόλεμο στα πρώτα τραπέζια των μπουζουκιών, ενώ παίζει με τα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητά του, τρέχοντας στην… πίστα της λεωφόρου Ποσειδώνος ακόμη και με 330 χιλιόμετρα!
   
Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποίησε με την πανάκριβη σπορ Mercedes SLS AMG road trip στον ιταλικό Bορρά και την Ιταλική Ριβιέρα. Μάλιστα, από το iPhone του έκανε συχνά check in στα πεντάστερα ξενοδοχεία που κατέλυε σε Μιλάνο, Φλωρεντία και Πορτοφίνο, ανεβάζοντας σχετικό υλικό στο Instagram.

Αλλά και οι εικόνες από τις καλοκαιρινές διακοπές του κ. Αγγλούπα ήταν εξίσου ανέμελες και πολυτελείς, όπως επιβάλλεται δηλαδή για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που διέγνωσε ο Κολωνακιώτης ψυχίατρος.

Μόνιμος θαμώνας στην Ψαρού με την πριβέ πρώτη ξαπλώστρα κύμα και φορώντας το κουφετί μαγιό του, έκανε ατέλειωτες βόλτες με το τζετ σκι από παραλία σε παραλία, ενώ στα highlights του φετινού καλοκαιριού συμπεριλαμβάνεται το ξέφρενο πάρτι στο «Nammos», όπου το μαγαζί κυριολεκτικά κάηκε από τους κόκκινους καπνούς και τους ιπτάμενους αστακούς που προσγειώνονταν πάνω στα τραπέζια.  

Ο 35χρονος έδωσε το «παρών» και στο πάρτι των Καναδών σχεδιαστών της εταιρείας Dsquared, Ντιν και Νταν, με θέμα την αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση με χλαμύδα, χρυσά βραχιόλια στο μπράτσο και σανδάλια.

Τα σχόλια που απέσπασε από τους φίλους του στο Instagram η φωτογραφία του ως αρχαίου Έλληνα, γλεντώντας στο πάρτι των σχεδιαστών, ήταν διθυραμβικά.

Ο κ. Αγγλούπας ήταν από τους τελευταίους που εγκατέλειψαν τη Μύκονο, καθώς εθεάθη τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου να απολαμβάνει τον φθινοπωρινό ήλιο σε πολυτελές σκάφος μαζί με κολλητούς του φίλους στην Ψαρού.

Τελευταία, μετά την απόκτηση της Mercedes SLS AMG των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ο 35χρονος επιχειρηματίας συνηθίζει να κάνει τις βόλτες του στην παραλιακή, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έχοντας συνεπιβάτισσες αιθέριες υπάρξεις από τον χώρο του μόντελινγκ και του πενταγράμμου.

Μπουζούκια, κλαμπ, ακριβά εστιατόρια της Γλυφάδας είναι τα στέκια του, ενώ δεν ξεχνά να επισκεφτεί συχνά και τις σουίτες του σταδίου Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει με φίλους, σούσι και σαμπάνιες τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Το ατύχημα του σωματοφύλακά του

Σε μια από τις πρόσφατες επισκέψεις του στο γήπεδο του Μεγάλου Λιμανιού, μάλιστα συνέβη και ένα περίεργο περιστατικό με τον άνθρωπο που το τελευταίο διάστημα τον συνόδευε στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Όπως άλλωστε είχε πει ο ίδιος στην κατάθεση που είχε δώσει στους αστυνομικούς, είχε τρομοκρατηθεί από την εγκληματικότητα που μαστίζει την Αθήνα και για τον λόγο αυτό οπλοφορούσε και είχε σωματοφύλακα.

Ήταν περασμένα μεσάνυχτα όταν ο κ. Αγγλούπας έφυγε από τις σουίτες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με το σπορ αυτοκίνητό του, με κατεύθυνση τα νότια προάστια.

Ο συνοδός-σωματοφύλακάς του, αν και επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσει τις επιταχύνσεις της σπορ Mercedes του -έχει ανεβάσει σχετική φωτογραφία στο Instagram όπου δείχνει τον δείκτη του κοντέρ κολλημένο στα 300-339 χιλιόμετρα- και έτσι τον άφησε να απομακρυνθεί έχοντας την εντύπωση ότι θα κατευθυνθεί προς γνωστό νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού.

Την τελευταία στιγμή και ενώ η μηχανή είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός της αντιλαμβάνεται ότι το αφεντικό του τελικά κατευθύνεται προς Γλυφάδα.

Στην προσπάθειά του να στρίψει τη μηχανή, χάνει τον έλεγχο και καρφώνεται στις μπάρες της παραλιακής. Από την πτώση τραυματίζεται σοβαρά και παραμένει μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε κρίσιμη μάλιστα κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να σώσουν το χέρι του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2012 από directNEWS.gr πηγή:protothema.gr

σχετικά θέματα:

Τραυματίστηκε σε τροχαίο ο συνοδός ασφαλείας του επιχειρηματία Αλ. Αγγλούπα

Αστυνομικοί κάλυπταν την εγκληματική ενέργεια κατά της Γ. Φαρμάκη

Η κατάθεση της Γ. Φαρμάκη για τον πυροβολισμό από τον Αλ. Αγγλούπα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εγκληματική ενέργεια ο τραυματισμός της Γωγώς Φαρμάκη από τον Αλέξανδρο Αγγλούπα !


Τελευταίες Ειδήσεις