Logo

Προσφυγή κατά του εντάλματος προφυλάκισης κατέθεσε ο Β. Ρέστης



 
 

resths 30-7-2013Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας προσέφυγε, στρεφόμενος κατά του εντάλματος της ειδικής ανακρίτριας, Ρέας Κατσίβελη...

για την προφυλάκισή του, ο εφοπλιστής, Βίκτωρας Ρέστης.

Ο κατηγορούμενος, τέσσερις μόλις ημέρες μετά την σύμφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα περί προσωρινής κρατήσεώς του, κατέθεσε την Τρίτη, μέσω του συνηγόρου του, Πέτρου Μαχά, προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητεί την αποφυλάκισή του, επικαλούμενος την καταβολή του ποσού του επίμαχου δανείου (5,8 εκατομμύρια ευρώ συν τους νόμιμους τόκους και τα έξοδα) πριν την απολογία του.

Ο Βίκτωρας Ρέστης, ειδικότερα, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει η νομοθεσία να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο εντός πέντε ημερών από την έκδοση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, υπέβαλε προσφυγή στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει: «Δεν είμαι ύποπτος φυγής, αρνούμαι τις κατηγορίες και κατέθεσα τα χρήματα στον εκκαθαριστή της τράπεζας για λόγους ηθικής τάξεως».

Στην προσφυγή του στρέφεται για άλλη μια φορά εναντίον του πρώην συνεταίρου του Αναστάσιου Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι υπαίτιος για την εμπλοκή του στην υπόθεση του επισφαλούς δανείου των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, από την τράπεζα ιδιοκτησίας του, FBBank, το οποίο κατά το κατηγορητήριο κατέληξε στον ίδιο τον εφοπλιστή.

Μάλιστα, αναφέρει πως έχει ήδη στραφεί δικαστικά κατά του Αναστάσιου Πάλλη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετήχθη τη Δευτέρα στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, η ανακρίτρια έκρινε, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, ότι τα επίδικα 5,8 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν μέρος άλλου μεγαλύτερου ποσού που «ενσωμάτωσε στην περιουσία του» ο εφοπλιστής.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι καταπέλτης για τον Βίκτωρα Ρέστη είναι το έγγραφο που συνέταξαν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, για το σκάνδαλο της FBBank.

Στο εισαγγελικό έγγραφο, συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για «εν ψυχρώ καταλήστευση δημοσίου χρήματος από πρόσωπα που έδρασαν με ιδιαίτερη θρασύτητα εκμεταλλευόμενοι θέσεις ευθύνης στο οικονομικό σύστημα ».

Επιπλέον, στο ίδιο έγγραφο αποδίδεται στον Βίκτωρα Ρέστη «ροπή» προς το οικονομικό έγκλημα, ενώ επισημαίνεται ότι ο εφοπλιστής επιδίδεται σε «εμπαιγμό θεσμικών οργάνων του κράτους», που κατά την άποψη των εισαγγελέων καταδεικνύεται και από άλλες εκκρεμότητες του εν λόγω κατηγορουμένου με τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2013 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις