Logo

Θάσος: Μαίνεται η πυρκαγιά - Μάχη για να προστατευθούν οικισμοί [βίντεο+φωτο]



 
 

pyrkagia 16-7-2013Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Θάσο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στο νησί θα εστιάσουν τη...

μάχη τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην προστασία των οικισμών της Καλλιράχης και των Μαριών.

Η φωτιά, που ξέσπασε από το μεσημέρι της Παρασκευής και ξύπνησε στους κατοίκους τις τρομαχτικές μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1989, έχει μέχρι στιγμής κάψει περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες στρέμματα δάσους με πεύκα και πλατάνια.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, έχει καεί τμήμα του αναγεννημένου δάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1989.

pyrkagia1 16-7-2013

Ειδικότερα, μετά τη δύση του ήλιου οπότε και σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από το ελικόπτερο και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, όλες οι προσπάθειες στοχεύουν πλέον στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών αλλά και δρόμου, προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης να φτάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο πύρινο μέτωπο.

pyrkagia2 16-7-2013

 

Ωστόσο, η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή.

pyrkagia4 16-7-2013

 

Για το λόγο αυτό έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-8-2013 από directNEWS.gr

 

 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις