Logo

Ο Προβόπουλος έδωσε "συγχωροχάρτι" στον Κοντομηνά για το δάνειο των 18,9 εκατ. ευρώ! [έγγραφο] 
 

provopoulos kontominas1 14-1-2014ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Η Τράπεζα της Ελλάδος με επίσημο έγγραφό της επιχείρησε να βγάλει καθαρό το δάνειο των 18,9 εκατ. ευρώ που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο...

με επισφαλείς όρους στην εταιρεία «Bestline Ανώνυμος Εταιρεία Διανομής Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Προϊόντων» συμφερόντων του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία μετά τη συνεργασία της με το Τ.Τ μετονομάστηκε σε «HELLENIC POST CREDIT Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Πιστώσεων» (HPS).

Το έγγραφο που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας έχει χαρακτηριστεί από την ΤτΕ ως «εμπιστευτικό» και στάλθηκε στις 28 Αυγούστου 2012 προς τον τότε πρόεδρο του Τ.Τ, Κλέωνα Παπαδόπουλο, με αριθμό πρωτοκόλλου 2088.

Το έγγραφο είχε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, την απόλυτη έγκριση του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου και υπογράφεται από τον διευθυντή του Τμήματος Εποπτείας Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Ιωάννη Γούσιο.

Σ’ αυτό αναφέρεται κατά λέξη: «Σχετικά με τα αναφερόμενα στο Πόρισμα ελέγχου που διενεργήθηκε στη θυγατρική σας εταιρεία Hellenic Postcredit Α.Ε.Π.Π. και διαβιβάστηκε σε εσάς με το έγγραφό μα 1540/6053/29.6.2012 και ειδικότερα στην παράγραφο 1.1.4, σας γνωρίζουμε ότι γίνεται δεκτός ο ισχυρισμός σας σύμφωνα με τον οποίον το ποσό των €18,9 εκατ. είναι συμβατό με την εκτιμηθείσα αξία από την ελεγκτική εταιρεία και καταβλήθηκε από την Τράπεζα για την απόκτηση του 50% της HPC μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Παρακαλούμε όπως λάβουν γνώση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι υπεύθυνοι εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης, της Τράπεζας και της εταιρείας».

Καταπέλτης το πόρισμα των επιθεωρητών της ΤτΕ

Αντίθετα, για το ίδιο θέμα το πόρισμα των επιθεωρητών της ΤτΕ αναφέρει, ότι η πραγματική εμπορική αξία της «Bestline», με βάση την τρέχουσα αξία ανερχόταν στα 2.800.000 ευρώ, ενώ με βάση τη Μέθοδο Μελλοντικών Ταμειακών Ροών που είχε κάνει η εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte, στα 19.800.000 ευρώ.

Ωστόσο, η τότε διοίκηση του Τ.Τ με πρόεδρο τον Άγγελο Φιλιππίδη στις 24-4-2010, κατέβαλε 19.800.000 ευρώ για την απόκτηση μόνο του 50% της «Bestline» και ενώ το 70% των μετοχών της ήταν ήδη ενεχυριασμένο για την κάλυψη δανείου το οποίο είχε χορηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, με ανεξόφλητο υπόλοιπο 6.335.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το τότε μετοχικό της κεφάλαιο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σκανδαλώδους σύμβασης, όπως αναφέρει το πόρισμα της εισαγγελική λειτουργού Πόπης Παπανδρέου, είναι το γεγονός ότι το Τ.Τ πλήρωνε με δικά του αποκλειστικά κεφάλαια τη χρήση του δικτύου του από την «Bestline» του ομίλου ΔΕΜΚΟ καθώς και όλα τα έξοδα των εταιρειών αυτών.

Αντίθετα, όταν η «Bestline» απέδωσε κέρδη για τα έτη 2008, 2009 και 2010 η ΔΕΜΚΟ καρπώθηκε - ως μέτοχος το 50% των μετοχών της εταιρείας αυτής, μερίσματα συνολικού ύψους 3.380.000 ευρώ, ενώ οι μετοχές αυτές ήταν ενεχυριασμένες υπέρ του Τ.Τ ως εξασφάλιση του ομολογιακού δανείου που είχε χορηγηθεί.

Με τις χαριστικές αυτές ενέργειες προς τις εταιρείες συμφερόντων Κοντομηνά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα της κ. Παπανδρέου, εκτιμήθηκε ότι το Τ.Τ ζημιώθηκε από τη συγκεκριμένη συνεργασία κατ’ ελάχιστο 73.800.000 ευρώ και κατά μέγιστο 141.100.000 ευρώ!

Δείτε το έγγραφο

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

TtT TT 14-1-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Όλο το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο [έγγραφο]

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος Φιλιππίδη και Κοντομηνά για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Κοντομηνά


Τελευταίες Ειδήσεις