Logo

Ασκήθηκε αναίρεση κατά του βουλεύματος για το σκάνδαλο Energa και Hellas Power



 
 

energa hellas 3-4-2014Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμπονται...

να δικαστούν για κακουργήματα 19 από τους 25 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa  και Hellas Power

Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο βούλευμα 365/2014 διαπιστώνεται διαπιστώνεται έλλειψη αιτιολογίας και εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές ως προς τη σχέση εντολής για την προμήθεια ρεύματος και τη λειτουργία των εταιρειών, όπως και για τις σχετικές συμβάσεις και τις ιδιότητες των συμβαλλομένων προσώπων.

Υπενθυμίζεται, ότι το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις για να παραπεμφθούν στο ακροατήριο 19 στελέχη των εταιρειών Energa και Hellas Power προκειμένου να δικαστούν για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950), λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σύμφωνα με το βούλευμα,  οι εταιρείες Energa και Hellas Power ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο Δημόσιο, προκαλώντας ζημία, ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο φέρονται να τοποθέτησαν τα χρήματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Επίσης, το Συμβούλιο Εφετών με το ίδιο βούλευμα απάλλαξε έξι μέλη της «Διαχειριστικής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε." (ΔΕΣΜΗΕ), σε βάρος των οποίων αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται, ότι μετά την αναίρεση που άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση θα αποφανθεί το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στο εδώλιο 19 στελέχη της Energa και της Hellas Power


Τελευταίες Ειδήσεις