Logo

Ισόβια στους δράστες της δολοφονίας του Λουκμάν Σεχζάντ



 
 

loukman 15-4-2014Ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας...

οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, για τη δολοφονία του 27χρονου Σαχζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών, γεγονός που συνεπάγεται αυτόματα την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι.

Την καταδίκη των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας ότι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον 27χρονο.

«Οι κατηγορούμενοι τελέσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής. Ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι», είχε πει χαρακτηριστικά στην αγόρευσή της.

Απέδωσε δε ρατσιστικό χαρακτήρα στα κίνητρά τους και ζήτησε από τους ενόρκους που εκπροσωπούν το λαϊκό αίσθημα, να καταδικάσουν την πράξη, όπως «η κοινωνία στην Ελλάδα, με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα».

Οι ίδιοι, κατά τις απολογίες τους, ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον Πακιστανό μετανάστη και υποστήριξαν ότι βρίσκονταν σε άμυνα, καθώς το θύμα κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή, την αρνήθηκαν και οι δύο. Ο Διονύσης Λιακόπουλος επικαλέστηκε τον αρραβώνα του με μια κοπέλα από την Αλβανία για να καταδείξει ότι δεν διαπνέεται από ρατσιστικό μίσος, ενώ για τα δεκάδες φυλλάδια της οργάνωσης που βρέθηκαν στο σπίτι του, είπε ότι βρέθηκαν τυχαία στην κατοχή του και απλά δεν τα πέταξε επειδή είναι ακατάστατος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Εισαγγελέας: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Λουκμάν Σεζάντ


Τελευταίες Ειδήσεις