Logo

Ο Ρέστης, ο Κλαδάς και τα οικόπεδα στη Γλυφάδα



 
 

ResthsΣΚΑΝΔΑΛΟ

Σοβαρά προβλήματα και με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος φαίνεται να αντιμετωπίζει, ο γνωστός μεγαλοεφοπλιστής και άνθρωπος των ΜΜΕ, Βίκτωρας Ρέστης.

Σύμφωνα, με αξιόπιστες πληροφορίες του directnews.gr, το ΣΔΟΕ διεξάγει εξονυχιστική έρευνα για δυο μεγάλα εμπορικά ακίνητα που έχει στην κατοχή της εταιρεία real estate, συμφερόντων Ρέστη, στη Γλυφάδα.

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται στις οδούς Λαζαράκη και Κύπρου και υπάρχουν καταγγελίες ότι υποτιμήθηκε η πραγματική τους αξία, προκειμένου να μην καταβληθούν στο Δημόσιο οι αναλογούντες φόροι, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν γίνει και μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη έχουν εξεταστεί οι πρώτοι μάρτυρες που υπέδειξαν τον κ. Βίκτωρα Ρέστη ως πραγματικό ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ακινήτων και όχι τον μεγαλοεργολάβο Γιάννη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται στα επίσημα συμβόλαια αγοραπωλησίας, και είναι απλώς… “αχυράνθρωπος” του μεγαλοεφοπλιστή.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφα στοιχεία, τα χρήματα της αγοράς φαίνεται να προέρχονται από offshore εταιρείες με έδρα την Κύπρο και έτσι είναι πολύ εύκολο για το ΣΔΟΕ να ανακαλύψει σε ποιόν ανήκουν, όπως και να διαπιστώσει – μέσα από την έρευνα – αν υπήρξε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Άνθρωποι, εξάλλου, που γνωρίζουν πολύ καλά το παρασκήνιο, υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει τον κ. Βίκτωρα Ρέστη και τώρα ψάχνει εναγωνίως “να βρει άκρες”, προκειμένου να κλείσει “αναίμακτα” τις… δοσοληψίες του με τις κρατικές αρχές.

Μάλιστα, κάποιες φήμες τον θέλουν να πραγματοποιεί ακόμα και μυστικά ραντεβού με λειτουργούς της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας ως “ενδιάμεσο” φίλο του εφοπλιστή, το όνομα του οποίου ακούστηκε πρόσφατα στο σκάνδαλο με τα “στημένα παιχνίδια” στο ποδόσφαιρο!

Εμείς, σαφώς και δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε παρόμοιες φήμες. Έχουμε όμως δημοσιογραφική υποχρέωση να τις ερευνήσουμε, αφού - αν αληθεύουν - δείχνουν πως… κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Άρχισε παιχνίδι εκβιασμών;

KladasΑξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρέστης δεν διέψευσε δύο δημοσιεύματα του “fimotro.blogspot.com” που τον θέλουν να έχει προσλάβει ως νομικό του σύμβουλο, τον δικηγόρο και πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ, Σπύρο Κλαδά.

Η συγκεκριμένη είδηση από μόνη της δεν θα προκαλούσε αίσθηση, αφού ο κάθε επιχειρηματίας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγει συνεργάτες και συμβούλους της αρεσκείας του.

Ωστόσο, το “fimotro” ισχυρίζεται ότι ο κ. Κλαδάς παραιτούμενος από το ΣΔΟΕ, (τον Απρίλιο του 2008) πήρε μαζί του δεκάδες αντίγραφα υπηρεσιακών φακέλων, που αφορούν «επιχειρηματίες, εκδότες, καναλάρχες και εφοπλιστές» και σήμερα βρίσκονται… «στα χέρια του Β. Ρέστη»!

Όπως δε, προσθέτει κατά λέξη: «Άγνωστο είναι εάν ο Σπ. Κλαδάς χρησιμοποιηθεί μόνο για τις νομικές γνώσεις του ή εάν ενεργοποιήσει και την παλαιότερη ιδιότητά του ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κάτι που όπως διαρρέει το περιβάλλον του Ρέστη “έχει μεγάλη σημασία κυρίως για τους φακέλους που έχει κρατήσει σε αντίγραφα από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος”!

Και ο σώζων εαυτόν σωθήτω σε αυτή την περίπτωση λένε οι συνεργάτες του γνωστού εφοπλιστή».

Αν πράγματι αληθεύει κάτι τέτοιο, σημαίνει - σε απλά ελληνικά - ότι ο κύριος Ρέστης ετοιμάζεται να εκβιάσει εκείνους που θεωρεί αντιπάλους του.

Δηλαδή, να διαπράξει αδίκημα το οποίο διώκεται και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος χωρίς να φοβάται, αφού πιστεύει προφανώς ότι τελεί υπό καθεστώς … ιδιότυπης δικαστικής ασυλίας.

Το directnews.gr επειδή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από κανέναν φάκελο κανενός Κλαδά, προκαλεί τον πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις φωτοτυπίες που πήρε φεύγοντας από την τελευταία θέση την οποία του είχε εμπιστευθεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Μαζί φυσικά με τους… φακέλους του πελάτη του.

Για να πληροφορηθεί επιτέλους ο Ελληνικός λαός τα οικονομικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος κάποιοι πλούσιοι και ισχυροί αυτού του τόπου, με την πλήρη κάλυψη της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας.

Και να αντιληφθούν οι φορολογούμενοι πολίτες γιατί κανένας από δαύτους δεν πρόκειται ποτέ να διαβεί… τις πύλες του Κορυδαλλού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Έφοδος Ντογιάκου στα ''δασικά'' του Βίκτωρα Ρέστη

Ο Β. Ρέστης ''ομολόγησε'' ότι κατέχει παράνομα δασική έκταση

Το ''βαθύ λαρύγγι'' της ΕΥΠ και... τα ''δασικά'' του Β. Ρέστη  

Τα "δασικά" του Ρέστη και οι "εμπρηστές" Κουρής - Χατζηνικολάου

 


Τελευταίες Ειδήσεις