Logo

"Ως εδώ και μη παρέκει" κύριε Ρέστη



 
 

Restis-Apanthsh_5-8-2011Την Πέμπτη στις 3:09 το μεσημέρι λάβαμε -μεσω e-mail- από τον κ. Αλέξανδρο Στρίμπερη, δικηγόρο του μεγαλοεφοπλιστή και ανθρώπου των ΜΜΕ, Βίκτωρα Ρέστη, εξώδικη «Δήλωση και Πρόσκληση» με το ακόλουθο περιεχόμενο:

«Κύριοι,

Από τις 19.07.2011 μέχρι σήμερα, με συνεχείς ανώνυμες - ανυπόγραφες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα σας, έχετε εξαπολύσει συκοφαντική επίθεση εις βάρος του Επιχειρηματικού Ομίλου Ρέστη, εταιριών του Ομίλου και του κ. Βίκτωρα Ρέστη προσωπικά. Στις αναρτήσεις αυτές γίνεται επίκληση ανώνυμων πηγών, ενώ ο συντάκτης τους, για προφανείς λόγους, αποκρύπτει την ταυτότητά του, γνωρίζοντας βέβαια ότι το περιεχόμενο τους είναι απολύτως ψευδές.

Η σκόπιμη απόκρυψη των στοιχείων των διαχειριστών και συντακτών της ιστοσελίδας σας, καθιστά προς ικανοποίησή σας αδύνατη την αποκάλυψη των στόχων που ασφαλώς υποκρύπτονται πίσω από τις συκοφαντικές και διόλου αθώες αυτές αναρτήσεις.

Σας καλούμε όπως «κατεβάσετε» τις συκοφαντικές αυτές αναρτήσεις που αφορούν τον Όμιλο Ρέστη και προσωπικά τον Βίκτωρα Ρέστη, άλλως το λόγο θα έχει εις βάρος σας η Αστική και Ποινική Δικαιοσύνη. Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πρόκειται επ’ ουδενί άλλο να ανεχθούμε τις συκοφαντικές και υποβολιμαίες επιθέσεις σας.»

Η απάντησή μας

Πράγματι… ως εδώ και μη παρέκει.

Γιατί ο κ. Ρέστης πρέπει να μάθει ότι στη ζωή δεν εξαγοράζονται όλα.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, έννοιες όπως το δημοσιογραφικό καθήκον, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση. Ίσως όμως, το άφθονο χρήμα που διαθέτει να μην τον αφήνει να τις αντιληφθεί.

Κατ’ αρχήν το directnews.gr λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις. Έχει, δηλαδή, νόμιμο “διαχειριστή” ο οποίος είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Το όνομά του, η διεύθυνσή του και το τηλέφωνό του είναι κατατεθειμένο στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ-Λ. Κηφισίας 60, Μαρούσι), από την οποία και δόθηκε η επίσημη άδεια λειτουργίας του.

Επομένως τα όσα αναφέρονται στην “εξώδικη πρόσκληση” του δικηγόρου του… «περί ανωνυμίας», είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά αφού είτε γνωρίζει ήδη τον διαχειριστή, είτε μπορεί πολύ εύκολα να πληροφορηθεί το όνομά του με μια απλή αίτηση προς την ΕΕΤΤ.

Στο ίδιο εξώδικο υποστηρίζεται επίσης ότι, δήθεν, πίσω από το directnews.gr υποκρύπτονται… «στόχοι».

Παρακαλούμε και προκαλούμε λοιπόν τον κ. Ρέστη να κατονομάσει, εδώ και τώρα, «τους στόχους» που υπονοεί, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να εκτεθεί  ως κοινός συκοφάντης.

Τα δασικά στο Κορωπί

Πάντως μας προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ζητά να κατεβάσουμε όλες ανεξαιρέτως τις αναρτήσεις που αναφέρονται στο όνομά του, θεωρώντας αυτές ως επιλήψημες.

Επειδή αυτό μας θυμίζει το αλήστου μνήμης “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ας μιλήσουμε και για… την ταμπακιέρα.

Στις 19-7-2011 αποκαλύψαμε ότι ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος που ερευνά το λεγόμενο “παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2” και τη “μαφία των ακινήτων” πραγματοποίησε έφοδο σε δημόσια δασική έκταση 80 περίπου στρεμμάτων στο Κορωπί, την οποία κατέχει παράνομα ο κ. Ρέστης.

Η είδηση αυτή έκανε το γύρο του διαδικτύου, με αποτέλεσμα το δικηγορικό γραφείο του κ. Στρίμπερη στις 20-7-2011 να εκδώσει μακροσκελέστατη ανακοίνωση, την οποία και αναρτήσαμε ολόκληρη.

Με την ανακοίνωση υπήρξε, εμμέσως, πλην σαφώς, πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του directnews.gr, αφού “ομολογούσε” ότι πράγματι ο πελάτης του, Βίκτωρας Ρέστης απέκτησε με παράνομο τρόπο τη συγκεκριμένη έκταση.

Απλώς, προσέθετε ότι δεν ευθυνόταν ο μεγαλοεφοπλιστής αλλά κάποιοι συνεργάτες του που τον … εξαπάτησαν. (Αυτό φυσικά δεν θα το κρίνουμε ούτε εμείς, ούτε ο συνήγορός του, αλλά η Δικαιοσύνη η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο).

Τα ακίνητα στη Γλυφάδα

Στις 26-7-2011 φέραμε στη δημοσιότητα ένα ακόμα σκάνδαλο που διερευνά το ΣΔΟΕ και στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με πρώην και νυν συνεργάτες του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά δύο ακινήτων στη Γλυφάδα.

Δεν παραθέσαμε πολλές λεπτομέρειες αφού, κυρίως, θέλαμε να αναφερθούμε σε πρώην και νυν κρατικούς λειτουργούς, που επιχειρούσαν -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- να συγκαλύψουν το θέμα και να επιρρίψουν πάλι τις ευθύνες στους… “αχυράνθρωπους” του κ. Ρέστη.

Ακριβώς το ίδιο ρεπορτάζ επαναλαμβάνουμε και σήμερα, εφόσον στηρίζεται σε στοιχεία και δεν περιέχει καμία υπερβολή.

Προφανώς, αυτός ήταν και ο λόγος που επί δέκα ολόκληρες μέρες το δικηγορικό γραφείο του κ. Στρίμπερη δεν το είχε διαψεύσει.

Γι’ αυτό και ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την… όψιμη εξώδικη “Δήλωση-Πρόσκληση”.

Εκτός και αν ο κ. Ρέστης αναγνώρισε... τον εαυτό του στο άρθρο μας, στις 1-8-2011, με τίτλο «Το ΣΔΟΕ, η Κύπρος και ο… Αμερικανός Πρόεδρος».

Εκεί αναφερόμασταν και πάλι σε μια έρευνα του ΣΔΟΕ που έχει σχέση με την κυπριακή offshore εταιρεία ονόματι “Lincoln”.

Εμείς δεν γνωρίζουμε σε ποιον μεγαλοεφοπλιστή ανήκει και θα χαρούμε αν πίσω από τη συγκεκριμένη offshore δεν “κρύβεται” ο κ. Ρέστης.

Ωστόσο, τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη φαίνεται να γνωρίζει, πολύ καλά, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που διερευνά εξονυχιστικά το θέμα. Ας αναμένουμε λοιπόν το πόρισμα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις «απειλές» για προσφυγή σε βάρος του directnews.gr ενώπιον της αστικής και ποινικής Δικαιοσύνης, μία μόνο κουβέντα: "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα".

Έτσι κι αλλιώς ένα είναι σίγουρο, εμείς θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ.

Ξεκάθαρα λόγια, γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν φοβόμαστε κανέναν. Όσα χρήματα κι αν έχει, όσα μέσα κι αν διαθέτει.

Το directnews.gr ούτε θα σιγήσει, ούτε και θα φιμωθεί.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-8-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Έφοδος Ντογιάκου στα "δασικά" του Βίκτωρα Ρέστη

Για την "ταμπακιέρα" ούτε λέξη ο Βίκτωρας Ρέστης

Ο Β. Ρέστης "ομολόγησε" ότι κατέχει παράνομα δασική έκταση

Το "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ και ... τα "δασικά" του Β. Ρέστη

Ο Ρέστης, ο Κλαδάς και τα οικόπεδα στη Γλυφάδα

Το ΣΔΟΕ, η Κύπρος και ο... Αμερικανός Πρόεδρος



Τελευταίες Ειδήσεις