Logo

Καταδίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ζήτησε η εισαγγελέας



 
 

evelpidon 22-9-2014Την καταδίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στο εναλλακτικό σκέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, με δύο τραυματίες, το καλοκαίρι του 2008...

ζήτησε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, ο Βασίλης Σιατούνης, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής για τον δήμο της Αθήνας σε προηγούμενες εκλογές και ο Αθανάσιος Στράτος, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε ομάδα περίπου δέκα μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και φορώντας κράνη εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών σε μικρά παιδιά.

Κατά την επίθεση είχαν τραυματιστεί δύο ένας Έλληνας και ένας Ισπανός.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέφερε πως η ομάδα των δραστών «ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου όλοι οι άλλοι αμέριμνοι έκαναν μάθημα».

Όπως είπε, η εισαγγελέας «ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Μπορεί να μην χτύπησαν τις γυναίκες, αλλά χτύπησαν άοπλους ανθρώπους. Όλα έγιναν γης Μαδιάμ σε κλάσματα δευτερολέπτου. Λειτούργησαν αστραπιαία με επιμερισμό ρόλων. Και οι δύο κατηγορούμενοι άλλωστε, αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενους».

Στις απολογίες και οι δυο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ήταν στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων και όταν σταμάτησαν έξω από το στέκι, έφυγαν και οι δύο, αφού άκουσαν σπασίματα και φασαρία.

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατά τη σύλληψή τους, υποστήριξαν ότι δεν έχουν σχέση με το συμβάν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις