Logo

Στη φυλακή μετά από 14 χρόνια ο δράστης της δολοφονίας του Θ. Γιαμπουράνη



 
 

giampouranis 27-11-2014Τέλος σε ένα δικαστικό θρίλερ που διήρκησε πάνω από 14 χρόνια, έβαλε ο Άρειος Πάγος, στέλνοντας στη φυλακή τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία...

του επιχειρηματία Θ. Γιαμπουράνη.

Η υπόθεση άρχισε το Μάρτιο του 2000, όταν ο 60χρονος επιχειρηματίας, συνιδριτής και συνιδιοκτήτης του εργοστασίου επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων "Άριστον", βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο γραφείο του, στο Κιάτο Κορινθίας, από τον επιστάτη.

Αρχικά, ο θάνατος είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία, αλλά μετά από αγώνα της κόρης του θύματος, δικηγόρου Κατερίνας Γιαμπουράνη, οι δικαστικές αρχές άρχισαν να εξετάζουν και την εκδοχή του εγκλήματος.

Η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης με κατηγορούμενο τον πρώην συνεταίρο του εργοστασιάρχη, Κώστα Χρυσικό και κατέληξε στην καταδίκη του τελευταίου το 2005.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση και η δίκη επαναλήφθηκε, το 2009 υπό νέα σύνθεση, στο ΜΟΔ της Σπάρτης, το οποίο κατέληξε σε καταδικαστική κρίση.

Η καταδίκη στηρίχθηκε στις γνωματεύσεις ιατροδικαστικές τριών ιατροδικαστών (Κουτσάφτη, Νόνα και Καφίρη), σύμφωνα με τις οποίες, το θύμα πρώτα στραγγαλίστηκε και μετά κρεμάστηκε. Παράλληλα, στην κρίση των δικαστών βάρυναν τα στοιχεία DNA που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης είχε επιβάλει, κατά πλειοψηφία 4-3, κάθειρξη 20 ετών στον Κ. Χρυσικό, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Όμως, ο καταδικασθείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο για λόγους υγείας είχε αναστείλει (και πάλι κατά πλειοψηφία 4-3) την εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντας στον κατηγορούμενο τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2013, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου επικύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, αλλά έναν μήνα αργότερα, το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής του Κ. Χρυσικού, μέχρι να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος για την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει.

Μάλιστα, στην απόφασή του, το Πενταμελές Εφετείο επικαλείτο κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στην περιουσία του καταδικασθέντα, σκεπτικό που είχε προκαλέσει αίσθηση στους κύκλους των νομικών.

Τελικά, πριν από λίγες ημέρες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης και συνεπώς, τίθεται σε ισχύ η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Έτσι, 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο πρώην συνέταιρός του θα οδηγηθεί στη φυλακή, προειμένου να εκτίσει την ποινή των 20 ετών που του επιβλήθηκε για το έγκλημα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-11-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ελεύθερος ο Κ. Χρυσικός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Θ. Γιαμπουράνη!


Τελευταίες Ειδήσεις