Logo

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Το Ειδικό Δικαστήριο καλεί τη γραμματέα του Ευάγγελου Βενιζέλου



 
 

papakwnstantinou dikh2 26-2-2015Το Ειδικό Δικαστήριο, που δικάζει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καλεί ως μάρτυρα τη Σοφία Μπέλμπα, γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Το αίτημα για την κλήση της κ. Μπέλμπα ως μάρτυρα υπέβαλε η εισαγγελέας...

Ξένια Δημητρίου, καθώς το όνομά της αναφέρθηκε κατά την κατάθεση της άλλοτε ειδικής συμβούλου του Γ. Παπακωνσταντίνου, Σοφίας Ρίτσου. 

Η κ. Ρίτσου, συγκεκριμένα, επικαλούμενη δημοσιεύματα της επίμαχης περιόδου, κατονόμασε την κ. Μπέλμπα ως το πρόσωπο που άνοιξε τη λίστα Λαγκάρντ την 1η Νοεμβρίου του 2012 με τον κωδικό «Σοφία» .

«Δεν ήμουν εγώ αυτή η Σοφία που άνοιξε και είδε τα αρχεία. Επειδή όμως ο συνειρμός που κάνετε είναι πολύ εύκολος έκανα αναζήτηση στον Τύπο και διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί πως η Σοφία που έχει ανοίξει το αρχείο ήταν η γραμματέας του κ. Βενιζέλου. Ο κωδικός μου είναι διαφορετικός», υποστήριξε η μάρτυρας.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι ο κ. Βενιζέλος  σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφέρει πως όταν το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα ο ίδιος είχε δώσει εντολή στη γραμματέα του να διαπιστώσει αν αυτό ήταν το στικάκι που είχε παραλάβει από τον Ι. Διώτη.

Επίσης, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για να καταθέσει ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκ. Γεωργακόπουλος, ενώ επιφυλάχθηκε να αποφανθεί  για την κλήση του υπουργού Παναγιώτη Νικολούδη.

Το δικαστήριο διέκοψε τις συνεδριάσεις του για την προσεχή Τρίτη, οπότε και θα καταθέσουν οι Ηλ. Πλασκοβίτης, Αν. Μπάνος και Γιάννης Καπελέρης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-2-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δίκη Παπακωνσταντίνου: «Το αρχικό CD με τη λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να μετατραπεί», κατέθεσε ο Γ. Αγγελόπουλος


Τελευταίες Ειδήσεις