Logo

Στο εδώλιο ο Άλεξ Ρόντος και άλλοι επτά για τη «χρυσή» ΜΚΟ



 
 

rontos 24-4-2015Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παραπέμπτονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και άλλοι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης"... 

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπτει στο εδώλιο τον πρώην γ.γ. της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρο - Γεώργιο Ρόντο, τον δημοσιογράφο – πρώην μοναχό, Κωνσταντίνο Τζεβελέκο και τη σύζυγό του Μαρία - Αναστασία Μακρυνιώτη, καθώς και τους Νικόλαο Τσαμαδό, Νικόλαο Μπαζα, Ευάγγελο Ρηγάκο, Αφροδίτη Κωστογιάννη – Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, υπαλλήλους του ΥΠΕΞ.

Η κατηγορία με την οποία θα δικαστούν, είναι απάτη από κοινού κατ' εξακολούθηση με σκοπό το προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, που προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου.

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους, πλην του ζεύγους Τζεβελέκου, αποδίδονται τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία.

Ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και η Μαρία Μακρυνιώτη, θα δικαστούν για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, καθώς και για οπλοκατοχή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Νικόλαος Μπάζας κατηγορείται και για πλαστογραφία μετά χρήσης κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο, εισέπραξε παρανόμως επιχορηγήσεις άνω των 9 εκ. ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς τις εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών και τη σύνταξη εκθέσεων προόδου του έργου κ.λπ., αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου στο 100% του κόστους του.

Τα κονδύλια διατέθηκαν την περίοδο από το 2000 ως το 2004 και φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για άλλους λόγους, και όπως είχε αποκαλύψει το directNEWS.gr, κυρίως για να διάγει πολυτελή βίο το ζεύγος Τζεβελέκου.

Με το ίδιο βούλευμα απορρίπτεται η αίτηση αποφυλάκισης του Κωνσταντίνου Τζεβελέκου και διατηρείται σε ισχύ το ένταλμα προσωρινής του κράτησης, το οποίο παρατείνεται για έξι ακόμα μήνες.

Επίσης, διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ενώ απαλλάσσονται για κάποιες επιμέρους πράξεις που τελέστηκαν την περίοδο από το 2002 ως το 2004.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ο Άλεξ Ρόντος και η «χρυσή» ΜΚΟ [φωτο]

Απάτη ύψους 9 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ - Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης


Τελευταίες Ειδήσεις