Logo

Στις 7 Σεπτεμβρίου δικάζονται ο Άλεξ Ρόντος και άλλοι επτά για τη «χρυσή» ΜΚΟ



 
 

rondos 15-8-2015Στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η υπόθεση της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης". Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος...

Συγκεκριμένα, με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών,  σε δίκη έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γ.γ. της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος - Γεώργιος Ρόντος, ο δημοσιογράφος – πρώην μοναχός, Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και η σύζυγός του Μαρία - Αναστασία Μακρυνιώτη, καθώς και οι Νικόλαος Τσαμαδός, Νικόλαος Μπαζας, Ευάγγελο Ρηγάκος, Αφροδίτη Κωστογιάννη – Κόκκορη και Γεωργία Λυμπέρη, υπάλληλοι του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η επίμαχη ΜΚΟ, η οποία είχε αναλάβει την αποναρκοθέτηση σε Βοσνία, Ιράκ και Λίβανο, εισέπραξε παρανόμως επιχορηγήσεις άνω των 9 εκ. ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς τις εγκρίσεις των οικείων πρεσβειών και τη σύνταξη εκθέσεων προόδου του έργου κ.λπ., αλλά και χωρίς ουσιαστική οικονομική συμμετοχή της ίδιας της ΜΚΟ κατά παράβαση της νομοθεσίας, καθώς δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε να δικαιολογείται χρηματοδότηση έργου στο 100% του κόστους του.

Τα επίδικα κονδύλια διατέθηκαν την περίοδο από το 2000 ως το 2004 και φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για άλλους λόγους, και όπως είχε αποκαλύψει το directNEWS.gr, κυρίως για να διάγει πολυτελή βίο το ζεύγος Τζεβελέκου.

Το αδίκημα για το οποίο θα δικαστούν ο Άλεξ Ρόντος και οι επτά συγκατηγορούμενοί του είναι απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση με σκοπό το προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, που προκάλεσε ζημιά ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος του δημοσίου.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι,  πλην του ζεύγους Τζεβελέκου, θα δικαστούν και για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία. Ως άμεσοι συνεργοί στις προαναφερόμενες πράξεις καθώς και για οπλοκατοχη και νομιμοποίηση εσοδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) θα δικαστούν οι  Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και  Μαρία Μακρυνιώτη. Ο Νικόλαος Μπάζας θα αντιμετωπισει και την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσης κατ' εξακολούθηση. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-8-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Στο εδώλιο ο Άλεξ Ρόντος και άλλοι επτά για τη «χρυσή» ΜΚΟ


Τελευταίες Ειδήσεις