Logo

Την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ ζήτησε η ανακρίτρια



 
 

efraim_profylakish_30-11-2011Προφυλακιστέο έκρινε τον ηγούμενο Εφραιμ, μετά την απολογία του για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, η εφέτης - ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Ωστόσο, η άποψη του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Ματζούνη ήταν διαφορετική, καθώς έκρινε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, όπως η καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, για να διασφαλίσουν την παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Έτσι, το αν, τελικά, ο Εφραίμ θα οδηγηθεί ή όχι στις φυλακές εναπόκειται στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, το οποίο θα συγκληθεί μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να άρει τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και αρμόδιου Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Εφραίμ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για το σκάνδαλο ανταλλαγών γης με το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, τα αδικήματα που τον βαρύνουν αφορούν τις πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απάτη, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Η απολογία του Εφραίμ ξεκίνησε την Τρίτη, μετά από προθεσμία - τρίτη κατά σειρά - που είχε λάβει στις 10 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου του, με το αιτιολογικό ότι βρισκόταν στη Ρωσία από τις 20 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Ρώσου Πατριάρχη κ. Κυρίλλου, ως συνοδός του κειμηλίου της Αγίας Ζώνης της Παναγίας.

Η περιφορά του ιερού κειμηλίου, που μεταφέρθηκε στη Ρωσία από το Άγιο Όρος και εκτέθηκε για προσκύνημα σε διάφορες Ρωσικές πόλεις, ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, οπότε ο κ. Εφραίμ επέστρεψε στην Ελλάδα.

Μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση της περιφοράς της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία, δηλαδή στις 24 Νοεμβρίου απολογήθηκε στην κ. Καλού ο μοναχός Αρσένιος, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Μετά το τέλος της απολογίας του ο Αρσένιος αφέθηκε ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη της εφέτη - ειδικής ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και της υποχρέωσης να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα σε οικείο αστυνομικό τμήμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: Νέα προθεσμία έλαβε ο Εφραίμ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αρσένιος του Βατοπεδίου


Τελευταίες Ειδήσεις