Logo

Ζάχαρη κατά των λοιμώξεων!



 
 

zaxariantiviotika_12-5-2011Η ζάχαρη αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».

Μια κουταλιά ζάχαρη δεν διευκολύνει μόνο την κατανάλωση των αντιβοτικών, αλλά αυξάνει και την αποτελεσματικότητά τους, αναφέρει η επιθεώρηση «Nature».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν Αμερικανοί επιστήμονες, η γλυκόζη της ζάχαρης και η φρουκτόζη των φρούτων, καθιστά τα μικρόβια πιο ευάλωτα στις φαρμακευτικές θεραπείες ενάντια σε επίμονες λοιμώξεις όπως η φυματίωση.

Οι ερευνητές δοκίμασαν μια νέα στρατηγική εναντίον του βακτηρίου e. coli (αποτελεί συνηθισμένη αιτία ουρολοιμώξεων), κατορθώνοντας να εξουδετερώσουν σε μόλις δύο ώρες το 99,9% των βακτηρίων που είχαν μέσα σε μια καλλιέργεια.

Παρόμοιο επιτυχές πείραμα διεξήχθη και με τον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο.

Η νέα στρατηγική στοχεύει στο να ενεργοποιήσει τα λανθάνοντα βακτήρια, τα οποία παραμένουν αδρανή μέσα στον οργανισμό του ασθενούς μετά τη θεραπεία του.

Όταν τα βακτήρια αυτά «ξυπνούν» είναι πιο δυνατά και πιο επιθετικά. Η ζάχαρη διακόπτει τον λήθαργό τους, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στα φάρμακα.

Σύμφωνα με του επιστήμονες, μια κουταλιά ζάχαρης μαζί με κάθε δόση αντιβίωσης, είναι αρκετή για να φέρει αποτέλεσμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις