Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "τραγωδια ματι"


 

Στον επιμερισμό των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ” ένα μείζονος σημασίας συμβάν που καθόρισε την ιστορία του τόπου μας», προχωρά ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μανιάτης, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.


 

Σε πορεία ολοκλήρωσης τέθηκε ξανά από την Πέμπτη 11/01, μετά από ενάμιση μήνα διακοπής λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, που πλέον βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών.


 

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά, αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου και Διονύση Καλαματιανού προτείνει ομοφώνως στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού και τα τρία μέλη της εθνικής αντιπροσωπίας ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.


 

Διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι για τις 24 Ιουλίου. Το δικαστήριο διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή με αίτημα την άρση ασυλίας της βουλευτή Ρένας Δούρου, που είναι και κατηγορούμενη στην υπόθεση.


 

«Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που ήταν εκεί ζητούσαν δυνάμεις και ήταν αγανακτισμένοι. Δυνάμεις περίμεναν που δεν ήρθαν ποτέ. Οι δυνάμεις ήταν μηδενικές. Βλέπαμε την απόγνωση ο ένας στα μάτια του άλλου. Η έλλειψη δυνάμεων ήταν το πρόβλημα» κατέθεσε στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι ο Μανώλης Τσαλιαγκός, υπάλληλος ...


 

Με την συνέχεια της κατάθεσης του Δημήτρη Λιότσου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής που στέρησε την ζωή σε 104 ανθρώπους, στις 23 Ιουλίου 2018.


 

Μέσα σε μια… εύφλεκτη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η σημερινή, δεύτερη κατάθεση του δικαστικού πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου, αυτή τη φορά, επιδόθηκε στη «χαρτογράφηση» των ποινικών ευθυνών των υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονταν σε θέση ευθύνης ...


 

Η κρίσιμη ώρα της κατάθεσης του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου ο οποίος διορίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσει την εθνική τραγωδία έφτασε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ο πραγματογνώμονας ξεκίνησε την κατάθεση του σήμερα ενώπιον της έδρας για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.


 

Με τις συγκλονιστικές καταθέσεις εγκαυματιών και συγγενών θυμάτων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Μαργαρίτα Διονυσιώτη και το βρέφος της. Ο σύζυγος της θανούσας, πυροσβέστης, είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου και χθες ήταν η σειρά των ...


 

Καταστάσεις χάους,φρίκης και πόνου περιγράφουν κλαίγοντας οι μάρτυρες που καταθέτουν στη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.