Logo

Νέα καταδίκη για την Αμάντα Νοξ



 
 

knox sollecito 30-1-2014Ιταλικό δικαστήριο επανέφερε τις καταδικαστικές αποφάσεις κατά της Αμάντα Νοξ και του Ραφαέλε Σολέτσιτο, για τη δολοφονία της φοιτήτριας...

Μέρεντιθ Κέρτσερ, το 2007.

Η Νοξ, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ, και ο Ιταλός πρώην φίλος της Σολέτσιτο, έχουν δηλώσει αθώοι.

Η 26χρονη καταδικάστηκε σε 28 έτη και έξι μήνες στη φυλακή, ενώ ο 29χρονος Σολέτσιτο σε 25 χρόνια.

Η 21χρονη Βρετανίδα Μέρεντιθ Κέρτσερ μαχαιρώθηκε θανάσιμα στο διαμέρισμα που μοιραζόταν στην Περούτζια με την Νοξ.

Μετά από διάσκεψη σχεδόν 12 ωρών, την Πέμπτη, δικαστήριο της Φλωρεντίας επανέφερε τις ετυμηγορίες που είχαν εκδοθεί το 2009, αλλά ακυρώθηκαν το 2011, όταν οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων δικαστής Αλεσάντρο Νεντσίνι, ο οποίος διέταξε την ανάκληση του διαβατηρίου του Σολέτσιτο, αλλά δεν όρισε κανέναν περιορισμό για την 26χρονη, λέγοντας ότι βρισκόταν "δικαιολογημένα στο εξωτερικό''.

Ο Σολέτσιτο βρισκόταν στο δικαστήριο, αλλά αποχώρησε λίγο πριν την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης.

Ο δικαστής διέταξε, επίσης, την καταβολή αποζημίωσης από τους κατηγορούμενους, στην οικογένεια της Κέρτσερ. Ο αδελφός του θύματος, Λάιλ και η αδελφή της, Στέφανι, ήταν παρόντες όταν η ετυμηγορία ανακοινώθηκε.

Η διαδικασία έκδοσης της Νοξ, η οποία αρνήθηκε να επιστρέψει στην Ιταλία για την υπόθεση, μπορεί τώρα να αρχίσει.

Σε δήλωση που εξέδωσε, η Νοξ δηλώνει τρομοκρατημένη και στενοχωρημένη από την "άδικη" απόφαση, που εκδόθηκε, όπως λέει, μετά από μια "προκατειλημμένη και στενόμυαλη έρευνα''.

Για τη δολοφονία έχει καταδικαστεί, επίσης, ο Ρούντι Γκουέντε, υπήκοος της Ακτής Ελεφαντοστού, ο οποίος εκτίει ποινή 16 ετών.

Η υπεράσπιση των Νοξ και Σολέτσιτο υποστήριξε ότι η Κέρτσερ δολοφονήθηκε από τον Γκουέντε, στη διάρκεια ενός σεξουαλικού παιχνιδιού που πήγε στραβά.

Νοξ και Σολέτσιτο είχαν συνελήφθη ημέρες μετά τη δολοφονία και τον Νοέμβριο του 2009 δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. Ωστόσο, το 2011, αθωώθηκαν εξαιτίας παρατυπιών που διαπιστώθηκαν στις διαδικασίες συλλογής DNA από τον τόπο του εγκλήματος.

Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, με το επιχείρημα ότι σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία δεν είχαν ληφθεί υπόψη και το ανώτατο δικαστήριο της Ρώμης, διέταξε τη μεταφορά της νέας δίκης από την Περούτζια στη Φλωρεντία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-1-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Ιταλία: Αθώα μετά από τέσσερα χρόνια στη φυλακή για το φόνο της φίλης της


Τελευταίες Ειδήσεις