Logo

Δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι βασανίστηκε από Ουκρανούς στρατιώτες



 
 

dhmosiografos1 25-7-2014Ένας δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου ANNA, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον Βρετανό δημοσιογράφο και...

συνεργάτη του Russia Today, Γκράχαμ Φίλιπς, κατήγγειλε μετά την απελευθέρωσή του ότι είχε απαχθεί από τον Ουκρανικό στρατό, βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε.

Η τύχη του Γκράχαμ Φίλλιπς παραμένει άγνωστη.

Συγκεκριμένα,  ο κάμεραμαν του ANNA, Βαντίμ Ακσιόνοφ, είπε στο RT ότι ο ίδιος  απελευθερώθηκε, ενώ ο συνεργάτης του Russia Today, Γκραχαμ Φίλιπς εξακολουθεί να παραμένει αιχμάλωτος. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΝΑ, ο Ακσιόνοφ που απελευθερώθηκε την Πέμπτη είναι σε άθλια κατάσταση, καθώς βασανίστηκε και δεν έχει κοιμηθεί για μια ημέρα.  

Ο δημοσιογράφος είπε στο RT πώς ο ίδιος και ο συνάδελφός του, ο Γκράχαμ Φίλιπς συνελήφθησαν. 

«Μας συνέλαβαν στο αεροδρόμιο [Ντόνετσκ]. Ο Γκράχαμ [Φίλιπς] έτρεξε στο πάρκινγκ, έτρεξα μετά από αυτόν. Τότε μας πήραν άτομα με όπλα. Είδα το επίσημο έβλημα του στρατού πριν μας βάλουν σακούλες στα κεφάλια μας», είπε στο RT ο Ακσιόνοφ και πρόσθεσε: «Αρχικά μας κρατούσαν μαζί και μετά χωριστά. Άκουσα τον Γκράχαμ να ουρλιάζει από τον πόνο και με άκουσε και εκείνος να ουρλιάζω».

Σύμφωνα με τον Ακσιόνοφο, οι απαγωγείς στη συνέχεια τους μετέφερα σε άλλη τοποθεσία. Άκουσε ότι ο τον Φίλλιπς τον πήγαν στην πόλη του Krasnoarmeisk στην περιοχή του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία.  

Ο Ακσιόνοφο πιστεύει ότι ο Γκράχαμ Φίλιπς μπορεί να έχει μεταφερθεί ή στο Κίεβο ή στο Zaporizhie, μια πόλη στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας η οποία συνορεύει με την περιοχή του Ντόνετσκ, ή στην πόλη του Uzhhorod στη δυτική Ουκρανία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο  ANNA  δεν γνωρίζει ποια είναι η "τύχη"των δύο άλλων ομήρων, ενός υπαλλήλου του γραφείου Τύπου της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και ένας γνωστός του Φίλιπς που τον συνόδευε στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2014 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Δημοσιογράφοι κρατούνται όμηροι από τον Ουκρανικό στρατό [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις