Logo

Ιαπωνία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι 30 αγνοούμενοι ορειβάτες στο ηφαίστειο Οντάκε [βίντεο]



 
 

ontake 28-9-2014Νεκροί εντοπίστηκαν οι 30 ορειβάτες που είχαν παγιδευτεί στο ηφαίστειο του όρους Οντάκε στην Ιαπωνία, μετά την έκρηξη...

που σημειώθηκε το Σάββατο.

Η ιαπωνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι αγνοούμενοι ορειβάτες βρέθηκαν σε κατάσταση "καρδιακής ανακοπής". Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν σφυγμό και δεν ανέπνεαν, αλλά δεν είχαν ακόμα κηρυχθεί επισήμως νεκροί από γιατρό.

Οι ομάδες διάσωσης άρχισαν την Κυριακή να αναζητούν για δεκάδες ορειβάτες που παγιδεύτηκαν από την ξαφνική έκρηξη του ηφαιστείου, το οποίο εξαπέλυσε ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας που απλώθηκε στο βουνό και τύλιξε τους πεζοπόρους στο πέρασμά του.

Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων ήταν ασαφής, καθώς ήταν αβέβαιο πόσοι είχαν ήδη καταφέρει να απομακρυνθούν από το βουνό. Οι αρχές εκτιμούν ότι υπήρχαν 200 έως 250 πεζοπόροι στην περιοχή κατά τη στιγμή της έκρηξης.

Περισσότεροι από 350 διασώστες – μεικτά κλιμάκια αστυνομικών, πυροσβεστών και στρατιωτικού προσωπικού – άρχισαν να ανεβαίνουν στο βουνό την Κυριακή το πρωί, ακολουθώντας δύο ξεχωριστές διαδρομές.

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν, 10 από τους οποίους σοβαρά, σύμφωνα με την κυβέρνηση του νομού Ναγκάνο, όπου βρίσκεται το ηφαίστειο. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το ύψος της ηφαιστειακής στάχτης που καλύπτει το έδαφος σε ορισμένες περιοχές, φτάνει τα 40-50 εκατοστά.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας από 1 σε 3. Αυτό σημαίνει, ότι το κοινό συμβουλεύεται να μην πλησιάζει το ηφαίστειο, η κορυφή το οποίου βρίσκεται σε υψόμετρο 3.067 μέτρων.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις