Logo

Φλέγεται το Φέργκιουσον - Ταραχές μετά την απόφαση για την αθώωση αστυνομικού που σκότωσε 18χρονο [live]



 
 

ferguson1 25-11-2014Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Φέργκιουσον του Σεντ Λούις, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην διωχθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε...

θανάσιμα τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι το ξέσπασμα βίας που ακολούθησε την απόφαση, είναι "μάλλον πολύ χειρότερη από ό,τι το χειρότερο βράδυ του Αυγούστου" μετά τη δολοφονία του άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου.

Όπως δηλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις, Τζον Μπέλμαρ, ο ίδιος είχε ακούσει τουλάχιστον 150 πυροβολισμούς από τα πλήθος.

Ο 18χρονος πυροβολήθηκε από ένα λευκό αστυνομικό, στις 9 Αυγούστου, πυροδοτώντας διαμαρτυρίες κατά μήκος των ΗΠΑ.

Πολλοί στην αφρικανική αμερικανική κοινότητα ζητούσαν να δικαστεί ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον για φόνο.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώθηκε με την οικογένειά του εφήβου, τη Δευτέρα, σε κοινή έκκληση για ηρεμία, προτρέποντας τους Αμερικανούς να αποδεχθούν ότι η απόφαση αυτή ήταν αρμοδιότητα του δικαστηρίου.

Το Φέργκιουσον αντιμετωπίζει τους χειρότερους βανδαλισμούς και λεηλασίες στην ιστορία του. Ορισμένοι διαδηλωτές έσπασαν οδοφράγματα και φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας. Η λέξη "δολοφόνος" ακούγεται συχνά. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα. Πολλά κτήρια έχουν πυρποληθεί, ενώ δύο περιπολικά της αστυνομίας κυριολεκτικά "έλιωσαν", όπως είπε ο Μπέλμαρ, παραδεχόμενος ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

"Δεν νομίζω ότι ήματαν απροετοίμαστοι", είπε, "αλλά, θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, εκτός αν φουμε 10.000 αστυνομικούς εδώ πέρα, δεν βλέπω πώς μπορούμε να αποτρέψουμε άτομα που είναι πραγματικά αποφασισμένα να καταστρέψουν μια κοινότητα".

Οι αρχές κήρυξαν την πολιτεία του Μισούρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση των πτήσεων πάνω από το Σεντ Λούις, με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο της πόλης.

Εξηγώντας τη δικαστική απόφαση, ο εισαγγελέας είπε ότι το έργο των ενόρκων ήταν να διαχωρίσουν τα γεγονότα από τη φαντασία και ότι κάποιες μαρτυρίες έρχονται σε αντίθεση με τις αποδείξεις. Το σώμα των ενόρκων αποτέλεσαν 12 τυχαία επιλεγμένοι πολίτες – εννέα λευκοί και τρεις έγχρωμοι.

 



 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-11-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις