Logo

Ισραηλινοί δολοφονούν 19χρονο Παλαιστίνιο στην ανατολική Ιερουσαλήμ [βίντεο]



 
 

aloun 4-10-2015Δολοφονία εν ψυχρώ χαρακτηρίζουν Παλαιστινιακές πηγές το θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου Παλαιστίνιου την Κυριακή  από Ισραηλινά πυρά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τον ισχυρισμό της αστυνομίας ότι πυροβόλησε τον 19χρονο γιατί επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό έφηβο...

Το θέμα αναδεικνύει το πρακτορείο ειδήσεων Maan παραθέτοντας και βίντεο της δολοφονίας, το οποίο συνοδεύει σχετικό ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρονται τα εξης:

«Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Νεκρός είναι ο Φάντι Σαμίρ Μούσταφα Αλούν, 19 ετών, από το χωριό Αλ Ισαουίγια της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία ισχυρίστηκε ότι είχε προσπαθήσει να μαχαιρώσει έναν 16χρονο Ισραηλινό. Εντούτοις, ο πατέρας του Αλούν αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς επικαλούμενος βίντεο του περιστατικού που κυκλοφορεί στο ίντερνετ.

«Βίντεο από το μέρος δείχνουν μια ομάδα εποίκων να κυνηγούν το γιο μου και εκείνον να προσπαθεί να τρέξει προς μια ισραηλινή περίπολο της αστυνομίας για προστασία», είπε ο πατέρας στο πρακτορείο Μαάν.

Οι ισραηλινές αρχές «θα εφεύρουν προσχήματα για να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον οποιονδήποτε Παλαιστίνιο».

Ο πατέρας πρόσθεσε πως η ισραηλινή αστυνομία κράτησε τη σορό του γιού του χωρίς να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία στην οικογένεια, για το πώς σκοτώθηκε και που κρατείται. Είπε πως η οικογένεια έμαθε το θάνατο του γιου της από τα ΜΜΕ.

Μάρτυρες στον τόπο του περιστατικού είπαν στο Μαάν ότι μια ομάδα εποίκων περικύκλωσε τον Φάντι και «ήθελε να τον σκοτώσει» και μετά κατέφτασε μια περίπολος της αστυνομίας και τον πυροβόλησε σκοτώνοντάς τον.

Ο Αλούν είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ σε λιγότερες από 24 ώρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά που ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφότου είχε μαχαιρώσει και πιθανώς πυροβολήσει μια οικογένεια Ισραηλινών στην Πύλη των Λεόντων της Παλιάς Πόλης. Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους δύο ετών.

Και τα δύο περιστατικά έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Τις τελευταίες εβδομάδες ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ως αποτέλεσμα σοβαρών περιορισμών στην είσοδο στο συγκρότημα του Τεμένους Αλ Άκσα, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ – τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ.

Στους περισσότερους Παλαιστίνιους κάτω των 50 δεν επετράπη η είσοδος στο συγκρότημα του τεμένους από τις 27 Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησε η οκταήμερη εβραϊκή γιορτή του Σουκότ.

Το Σάββατο, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους να πάρουν τα όπλα για να «υπερασπιστούν» το Τέμενος Αλ Άκσα. «Η μόνη λύση για την υπεράσπιση του Τεμένους Αλ Άκσα και την αποτροπή των σχεδίων των Ισραηλινών εκεί είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Όχθης και της Ιερουσαλήμ να πάρουν τα όπλα», είπε ο Μαχμούντ Ζαχάρ σε μια συνέντευξη που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ισλαμικού κινήματος.

Εν τω μεταξύ, στη Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί έποικοι προέβησαν σε βίαια αντίποινα την Παρασκευή και το Σάββατο, αφότου δύο έποικοι σκοτώθηκαν στη Νάμπλους την Πέμπτη.

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά το Σάββατο καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ψάχνουν για τους δράστες.»

 Ερυθρά Ημισέληνος: 77 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από Ισραηλινά πυρά 

Την ίδια στιγμή η Ερυθρά Ημισέληνος κάνει λόγο για  77 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν από Ισραηλινά πυρά τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί έχουν εμπλακεί σε ένα νέο κύκλο βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Υπάρχουν 18 τραυματίες από πραγματικές σφαίρες και άλλοι 59 από σφαίρες από καουτσούκ», τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου, Έραμπ Φοκάχα, προσθέτοντας ότι 139 Παλαιστίνιοι που εισέπνευσαν δακρυγόνα δέχθηκαν ιατρική φροντίδα καθώς και άλλοι 6 που χτυπήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους οι οποίοι, από το Σάββατο, έχουν αυξήσει τις βιαιότητες εναντίον παλαιστινιακών χωριών στη Δυτική Όχθη.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ώστε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση, έπειτα από 2 επιθέσεις που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι και είχαν ως αποτέλεσμα 2 θανάτους από ισραηλινής πλευράς στην Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, Αντνάν αλ-Νταμίρι, κατήγγειλε από την πλευρά του την αύξηση των επιθέσεων των εποίκων, αναφέροντας στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Αυτή η κλιμάκωση της βίας των εποίκων συμβαίνει σαφώς υπό την προστασία της ισραηλινής κυβέρνησης, επειδή δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τέτοιες επιθέσεις χωρίς να είναι καλυμμένοι από την κυβέρνησή τους».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αντιμέτωποι με αυτή την «κλιμάκωση», οι αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας θα έχουν αύριο συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ράμι Χαμντάλα και τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-10-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Νεκρός από αστυνομικά πυρά Παλαιστίνιος που τραυμάτισε Ισραηλινό [φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις