Logo

«Χέρι» στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου βάζει η Γαλλία εξαιτίας των μπλόκων



 
 

gallia diylisthria 25-5-2016Πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματα της Γαλλίας, αντλεί η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τροφοδοσίας που έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός διυλιστηρίων και αποθηκών από απεργούς. «Εδώ και δύο ημέρες, καθώς υπήρχαν προβλήματα λειτουργίας στη διύλιση...

και αποκλεισμός δεξαμενών, αρχίσαμε, σε συνεργασία και τις αρχές, να χρησιμοποιούμε τα αποθέματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ενωσης Πετρελαϊκών Βιομηχανιών (Ufip) Φρανσίς Ντυσέ.

Υπενθυμίζεται, ότι έξι από τα οκτώ γαλλικά διυλιστήρια υπολειτουργούν ή είναι αποκλεισμένα, από απεργούς που ζητούν την απόσυρση του νόμου που καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ η κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη.

Υπενθυμίζεται, ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση για την απομάκρυνση των απεργών από το διυλιστήριο Φο-συρ-Μερ (Fos-Sur-Mer) στη Μασσαλία, χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα κατά των συνδικαλιστών που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-5-2016 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Γαλλία: Ελλείψεις καυσίμων στην αγορά από τα μπλόκα των απεργών στα διυλιστήρια - Επέμβαση της αστυνομίας [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις