Logo

Ντοκουμέντο: Το ξέσπασμα του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ την ώρα της σύλληψης του [βίντεο]



 
 

Τα λόγια του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, τη στιγμή της σύλληψης του ίδιου και των δύο του γιων στην ταράτσα του σπιτιού τους που βρίσκεται δίπλα στην κατάληψη της Ματρόζου, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Την ώρα που οι πάνοπλοι αστυνομικοί τους περνούσαν τις χειροπέδες, ο γνωστός σκηνοθέτης ξέσπασε απευθυνόμενος στους άνδρες της ΕΚΑΜ:

“Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κάνεις δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς”, ανέφερε, όπως προκύπτει από ηχητικό ντοκουμέντο που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Open.

Τα λόγια του σκηνοθέτη κατέγραψαν γείτονες, την ώρα που ο σκηνοθέτης και οι γιοι του ήταν δεμένοι στην ταράτσα του σπιτιού τους.

“Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω”, ακούγεται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Και συμπληρώνει:

“Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε, με εναλλασσόμενους ρόλους. Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να...”. Ο λόγος του σταματάει απότομα. Προφανώς οι αστυνομικοί τον έχουν απομακρύνει από την ταράτσα.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης, είχε δεχτεί χτύπημα από τους αστυνομικούς.

Το ηχητικό ντοκουμέντο διαψεύδει την ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την αστυνομική έφοδο ακούγεται στο ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο, να φωνάζει η σύζυγος του σκηνοθέτη: “Δεν είμαστε καλά! Έχετε τρελαθεί τελείως; Έχετε τρελαθεί τελείως; Ντροπή σου!”.

Το ντοκουμέντο αυτό έρχεται να διαψεύσει τον χθεσινό ισχυρισμό της Αστυνομίας ότι δεν ήταν παρούσα η σύζυγος του και μητέρα των δυο παιδιών τους.

Εξάλλου, από κανένα σημείο του ηχητικού ντοκουμέντου που κατέγραψαν γείτονες, δεν προκύπτει ότι ο σκηνοθέτης αποπειράθηκε να αφαιρέσει το όπλο αστυνομικού.

Αντίθετα του έσπασαν τα γυαλιά και βγήκε το ακουστικό βαρηκοϊας που φορούσε...

Δείτε το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open

Οι πρώτες δηλώσεις του σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές αρνείται τις κατηγορίες που προσάπτουν στον ίδιο και τους γιους του στις πρώτες δηλώσεις του, μετά την περιπέτεια που έζησε με την έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι.

-> Ακούστε τις πρώτες δηλώσεις του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδερέ μετά την απόφαση του Εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι

Δείτε τις φωτογραφίες με  τον τραυματισμένο σκηνοθέτη στο πρόσωπο και το κεφάλι. Οι φωτογραφίες και το ηχητικό ντοκουμέντο εκθέτουν την Ελληνική Αστυνομία, αντικρούοντας τις ανακοινώσεις της για την επιχείρηση στο Κουκάκι.

Τσίπρας: Απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοϊδη

Με αφορμή το ηχητικό ντοκουμέντο και τις φωτογραφίες του τραυματία σκηνοθέτη, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, τις φωτογραφίες και το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από την απρόκλητη κακοποίηση του σκηνοθέτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα περίμενα έστω κι ετεροχρονισμένα να βρει μια λέξη καταδίκης ο κ. Μητσοτάκης. Αντί όμως καταδίκης ή συγγνώμης, μόνο απύθμενο θράσος από τον κ. Χρυσοχοΐδη».

Το ύφος της εξουσίας προδίδει και το ήθος της διακυβέρνησης. Ντροπή...».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις