Logo

Αποτελέσματα αναζήτησης για "Siemens"


 

«Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Novartis και Siemens», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μετά την καταδίκη του για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.


 

Με την εξέταση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης συνεχίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο για τις κατηγορίες εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.


 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή την απαλλαγή από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όλων των κατηγορουμένων για το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ζήτησε να διερευνηθεί εάν οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα το 2019 και το 2021, επηρέασαν επί το ευνοϊκότερο την ποινική αντιμετώπιση ...


 

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για το θέμα της παραγραφής αδικημάτων στο σκάνδαλο Siemens.


 

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αθώωσε σήμερα, με μία απόφαση-πρόκληση - τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο και άλλους 19 κατηγορούμενους για τη ζημιά ύψους 69 εκατ. ευρώ που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά την υπογραφή με τη γερμανική εταιρεία το 1997 της σύμβασης 8002 που αφορούσε στην ψηφιοποίηση ...



 

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους, οι μίζες της γερμανικής Siemens, κινδυνεύει με παραγραφή λόγω των αλλεπάλληλων εμποδίων που έχουν δημιουργηθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται.




 

Στις γυναικείες φυλακές Θήβας θα παραμείνει κρατούμενη η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος φυγόποινου στελέχους της Siemens,η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρείας.