Logo

Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία, Ντίμη Κορφιάτη



 
 

Ένα μήνα μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία Διονύση (Ντίμη) Κορφιάτη,  ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Χριστίνας Κλουτσινιώτη στις 6 Ιουνίου 2020  στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, μετά από μία ευρεία και  συντονισμένη αστυνομική επιχείριση σε Ζάκυνθο, Πύργο και Αθήνα στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκονται επτά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εμπλέκονται στη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία, το 2020, όταν οι δράστες στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου κατά του Ντίμη Κορφιάτη, είχαν τραυματίσει τον ίδιο και είχαν σκοτώσει την σύζυγό του. Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει άγνωστοι την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του.

 Όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εκτελεστών μετά τη δολοφονία, όπως και το πώς προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά και οι συνεννοήσεις που έκαναν για το σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο και επέστρεψαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και καταθέσεις που "καίνε" τους ηθικούς αυτουργούς. Από τα έξι άτομα, οι τρεις φαίνεται πως είχαν τον πιο βασικό ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Ένας απ' αυτούς είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί, το 2006 σε 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση ληστείας. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ως βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, ήταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Ο εν λόγω απότακτος αστυνομικός, υπήρξε και υποδιοικητής Ασφαλείας της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον είχε κατηγορήσει ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Οι άλλοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου και ο συνεργός του. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο εκτελεστής φαίνεται πως ήταν ιδιωτικός αστυνομικός σε φύλαξη πολύ γνωστού εφοπλιστή και φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με το σκάφος προκειμένου να πάει στο νησί και να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Ο τρίτος συλληφθείς, φέρεται πως είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2020, που οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει πλήρη περιγραφή.

Εξώδικο Κούγια στην Αστυνομία

Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπερασπιση ενός εκ των κατηγορουμένων, με εξώδικο που απέστειλε με δικαστικό επιμελητή στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζει τα εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Όπως σας είναι γνωστό, μού έχει ανατεθεί το υπερασπιστικό έργο του συλληφθέντος, υπό άγνωστες δικονομικές προϋποθέσεις και ήδη κατηγορουμένου από την υπηρεσία, στην οποία προΐσταστε, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και άλλα πλημμελήματα,……. Όπως σας είναι επίσης γνωστό, στα πλαίσια αυτής της υπερασπίσεως, στα γραφεία σας, αυτή τη στιγμή ευρίσκεται η συνεργάτις μου, Δικηγόρος Αθηνών, κα ………, η οποία κατόπιν δικής μου υπερασπιστικής επιλογής συνέταξε δικόγραφο για λογαριασμό του εντολέως μας, με άμεσο στόχο τη νόμιμη υπεράσπισή του. Όπως μου μετέφερε η συνεργάτις μου, την ώρα κατά την οποία κατέθετε στην Υπηρεσία σας το υπογεγραμμένο και από τον εντολέα μας, δικόγραφο, χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα και χωρίς κανένα σεβασμό στην άσκηση του λειτουργήματός της για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, της επιτεθήκατε με εντελώς αδικαιολόγητο ύφος και τρόπο και μάλιστα την απειλήσατε ότι, εάν τολμήσει να επιμείνει στην κατάθεση του νομίμου αυτού δικογράφου, με το οποίο ζητούνται αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας, τα οποία έχετε υποχρέωση να παραδώσετε και αίτημα συμπληρωματικής απολογίας του εντολέως μας μετά τη λήψη των αντιγράφων της δικογραφίας, «Θα ανοίξετε φάκελο σε βάρος της και θα τη στείλετε στο Αυτόφωρο», προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία, λόγω και του νεαρού της ηλικίας της, αλλά το κυριότερο, προσβάλλοντας την ίδια, αλλά και στο πρόσωπό της το λειτούργημα του συνηγόρου υπερασπίσεως, αλλά και τα νόμιμα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τον οποίο κι εγώ και εκείνη εκπροσωπούμε. Επειδή διαμαρτύρομαι τόσο προσωπικώς, όσο και για λογαριασμό του κατηγορουμένου γι’ αυτήν την πρωτοφανή αστυνομική συμπεριφορά απέναντι σε συνηγόρους υπερασπίσεως, συμπεριφορά η οποία πλήττει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, τα οποία ήδη έχετε καταπατήσει, αφού λάβατε απολογία από αυτόν, χωρίς να του παραδώσετε αντίγραφα της δικογραφίας και χωρίς να του επιτρέψετε να έχει συνήγορο υπερασπίσεως κατά την απολογία του. Επειδή τόσο εγώ προσωπικώς, όσο και η συνεργάτις μου, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας σε προσωπικό επίπεδο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως: 1. Άμεσα χορηγήσετε αντίγραφα του συνόλου της δικογραφίας στον κατηγορούμενο, τον οποίο υπερασπίζομαι από κοινού με την συνεργάτιδά μου, αλλά και 2. Ικανοποιήσετε το αίτημά του για λήψη συμπληρωματικής απολογίας, παρουσία δικηγόρου, μετά τη μελέτη της δικογραφίας που θα μας παραδώσετε. ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩ ότι εκτός της ενστάσεως απολύτου ακυρότητας της προανακρίσεως, την οποία θα υποβάλω, θα στραφώ τόσο εγώ, όσο και η συνεργάτις μου, εναντίον σας τόσο για το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος, για τον τρόπο με τον οποίο υφαρπάχθηκε η απολογία του κατηγορουμένου, χωρίς το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων του, αλλά και για τη διάπραξη του αδικήματος της απειλής κατά της συνεργάτη μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του. Εξώδικο απέστειλε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κουγια στο διευθυντή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΓΑΔΑ εξαιτίας της «παράνομης» όπως καταγγέλει συμπεριφοράς τόσο εκείνου όσο και των συνεργατών του εις βάρος του εντολέα του και μια συνεργάτιδας του γραφείου.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2021 από directNEWS.gr 

 


Τελευταία Αστυνομικά