Logo

Formula 1 - Αυστρία: Σάρωσε η Williams στις κατατακτήριες [βίντεο]



 
 

f1austria 21-6-2014Μια εξαιρετικά δυνατή Williams σάρωσε τον ανταγωνισμό στο Red Bull Ring και με τον Felipe Massa να παίρνει την pole position και τον Valtteri Bottas...

στη 2η θέση «κλείδωσε» την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Οι υποσχέσεις για τις δυνατότητες της FW36 υλοποιήθηκαν στις κατατακτήριες δοκιμές και ακόμα και οι παντοδύναμες Mercedes υποκλίθηκαν στην ταχύτητα των λευκών μονοθεσίων. Ο Massa επιστρέφει στην pole ύστερα από πολλά χρόνια (Βραζιλία 2008), με έναν εξαιρετικό γύρο στα τελευταία δευτερόλεπτα και ο Bottas έχασε την ευκαιρία να πάρει εκείνος την πρώτη pole της καριέρας του για λιγότερο από 1 δέκατο του δευτερολέπτου.

Έτσι, ο Nico Rosberg, που ήταν η ταχύτερη Mercedes, «περιορίστηκε» στην 3η θέση της εκκίνησης, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια συνάντησε και τις κίτρινες σημαίες από την έξοδο του Hamilton. Ο Γερμανός εκτός από τις δύο Williams που θα έχει μπροστά του, θα δει δίπλα του στην εκκίνηση να παίρνει θέση η Ferrari του Fernando Alonso, με τον Ισπανό να σημειώνει τον 4ο χρόνο. Ο Daniel Ricciardo κράτησε κάπως τα προσχήματα στον εντός έδρας αγώνα της Red Bull, παίρνοντας την 5η θέση, μπροστά από το ζευγάρι των εκπληκτικών rookie Kevin Magnussen (6ος) και Daniil Kvyat (7ος). Ο Kimi Raikkonen για άλλον έναν αγώνα δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει τον Alonso και έμεινε στην 8η θέση.

Η πίεση που νιώθει ο Lewis Hamilton είναι πλέον προφανής. Ο Βρετανός της Mercedes, παρότι έδειξε ότι είχε την ταχύτητα για να βρεθεί στην pole έκανε δύο σοβαρά λάθη στις δύο προσπάθειές του και τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει το Q3 χωρίς να χρονομετρηθεί. Πρώτα πάτησε εκτός ορίων της πίστας στη στροφή 8, κάτι που οδήγησε στη διαγραφή του χρόνου που σημείωσε. Στη δεύτερη προσπάθειά του είχε έξοδο, κάνοντας τετακέ. Έτσι, θα εκκινήσει από την 9η θέση, μπροστά από τον Nico Hulkenberg, που επίσης δεν χρονομετρήθηκε στο Q3 και θα εκκινήσει 10ος.

Μεγάλη είναι η πίεση και σε άλλες πλάτες, όμως. Το τέλος του Q2 είδε δύο παγκόσμιους πρωταθλητές να μένουν εκτός 10άδας. Ο Jenson Button με τη McLaren έμεινε στη 12η θέση ενώ ο Sebastian Vettel, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη 13η θέση, απογοητεύοντας με αυτήν την του την απόδοση, που έρχεται σε ακόμα πιο χτυπητή αντίθεση με την 5η θέση του Ricciardo.

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αναδείχτηκαν στις κατατακτήριες του GP Αυστρίας ήταν η έξοδος της στροφής 8, όπου πολλοί οδηγοί πατούν και με τους 4 τροχούς εκτός της λευκής γραμμής που οριοθετεί το όριο της πίστας. Οι αγωνοδίκες διέγραψαν πολλούς χρόνους και θα έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει στο ίδιο σημείο αύριο στον αγώνα, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP - Αυστρία

ΑNΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2014 από directNEWS.gr πηγή: msfree

σχετικά θέματα:

Formula 1: Η πρώτη νίκη του Daniel Ricciardo στον Καναδά [βίντεο]

Formula 1: Ο Rosberg πήρε την ταυτότητα του Hamilton στον Καναδά [βίντεο]

Formula 1: Ξανά το 1-2 οι Mercedes στο Μονακό [βίντεο]

Formula 1: Pole posistion για τον Rosberg στο Μονακό [βίντεο]

Formula 1: 4η σερί νίκη του Lewis Hamilton στην Ισπανία [βίντεο]

Formula 1: 4η φετινή pole position του Hamilton στην Ισπανία [βίντεο]

Formula 1: Ψάχνοντας τον τρίτο με νικητή τον Lewis Hamilton και στην Κίνα [βίντεο]

Formula 1: Pole position ο Lewis Hamilton στην πίστα της Σαγκάης στην Κίνα [βίντεο]

Formula 1: 1-2 τα ασημί βέλη με νικητή τον Lewis Hamilton στο Μπαχρέιν [βίντεο]

Formula 1: Pole position ο Rosberg στη Sakhir του Μπαχρέιν [βίντεο]

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21/06/14 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις