Logo

Formula 1 - Ιαπωνία Race: Θρίαμβος Hamilton στο 1-2 της Mercedes [βίντεο]



 
 

hamilton 27-9-2015Άλλο ένα βήμα στο δρόμο προς την κατάκτηση του τρίτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του έκανε στη Suzuka o Lewis Hamilton. Ο 30χρονος Βρετανός σημείωσε την πρώτη του νίκη στη συγκεκριμένη πίστα, 8η στο φετινό Πρωτάθλημα και 41η στην...

καριέρα του στην Formula 1 φτάνοντας έτσι σε νίκες το ίνδαλμά του, Ayrton Senna.

Για μένα το να αγωνίζομαι σε μια πίστα που λάτρευα να βλέπω τον Ayrton να οδηγεί και να ισοφαρίζω τις νίκες του, είναι κάτι το φανταστικό. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Αυτή τη στιγμή δεν μου φαίνεται πως είναι πραγματικό όλο αυτό”, σχολίασε πανευτυχής ο ίδιος.

Με πέντε αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και τη διαφορά από τους έτερους διεκδικητές του τίτλου, Nico Rosberg - Sebastian Vettel να αυξάνεται (στους 48 από τον ομόσταβλό του, στους 59 από τον πιλότο της Ferrari).

Η κίνηση που έκρινε και τον νικητή έγινε στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση. Tα δύο “ασημένια βέλη” μπήκαν δίπλα δίπλα στις στροφές 1 και 2 με τον Rosberg να βγαίνει ελάχιστα εκτός πίστας με αποτέλεσμα να χάνει όχι μόνο την πρωτοπορία, αλλά τρεις θέσεις συνολικά, πέφτοντας στην τέταρτη.

Δεν το είδα στην τηλεόραση, αλλά ήταν πολύ κλειστή μάχη. Έπρεπε να αποφύγω τη σύγκρουση. Στην έξοδο της στροφής 2 ήμασταν πολύ κοντά και έπρεπε να μην πιέσω περισσότερο. Εκεί χάθηκε για μένα ο αγώνας”, σχολίασε ο Rosberg για να προσθέσει: “Απλά ο Lewis έκανε καλύτερη εκκίνηση. Είχε την εσωτερική στη στροφή 2 και κράτησε τη θέση”.

Ο Γερμανός, που από το πρωί δεν αισθανόταν καλά έχοντας πονοκέφαλο και πονόλαιμο, βρέθηκε στην τέταρτη θέση με τους Vettel - Bottas να τον περνούν, αλλά κατάφερε στην πορεία του αγώνα να τους περάσει και τους δύο μετά τις επισκέψεις στα pits, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Για τη Mercedes αυτό ήταν το 8ο 1-2 στο φετινό Πρωτάθλημα.

O Sebastian Vettel είχε την δεύτερη θέση, την οποία τελικά έχασε στον 31ο γύρο μετά το δεύτερο pit stop από τον Rosberg. Προσπάθησε να απαντήσει χωρίς ωστόσο να μπορέσει στους εναπομείναντες γύρους να τον απειλήσει μιας και η διαφορά τους ήταν σταθερά πάνω από 1,5”.

Αθόρυβο αγώνα έκανε ο Kimi Raikkonen φέρνοντας τη δεύτερη Ferrari στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Valtteri Bottas.

Ο Nico Hulkenberg πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην έκτη θέση και ενώ είχε ξεκινήσει από τη 13η λόγω της ποινής (αφαίρεση τριών θέσεων στο γκριντ) που είχε από τον προηγούμενο αγώνα, στη Σιγκαπούρη, για το ατύχημα με τον Massa.

Καλή εμφάνιση και από τους πιλότους της Lotus με τον Romain Grosjean να τερματίζει στην έβδομη θέση και τον Pastor Maldonado στην όγδοη, ενώ την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε το δίδυμο της Toro Rosso με τον Max Verstappen να επικρατεί του Sainz Jr.

Σημειώστε ότι ο 17χρονος Ολλανδός σημείωσε τον 15ο χρόνο στις κατατακτήριες, δέχθηκε ποινή αφαίρεσης τριών θέσεων γιατί ακινητοποίησε σε επικίνδυνο σημείο το μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια του Q2 και τελικά ξεκίνησε από την 17η θέση, λόγω του ότι ο Kvyat, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε και την ανακατασκευή του μονοθεσίου του, ξεκίνησε από το pitlane. Kι όμως κατάφερε όχι μόνο να μπει στη δεκάδα, αλλά και να τερματίσει μπροστά από τον ομόσταβλό του που εκκινούσε από τη 10η θέση.

Μεγάλοι χαμένοι της εκκίνησης ήταν ο Massa με τον Ricciardo που είχαν επαφή με αποτέλεσμα να έχουν από ένα κλαταρισμένο ελαστικό, ενώ η Williams είχε ζημιά και στην εμπρός αεροτομή. Και οι δύο έχασαν πολύτιμο χρόνο μέχρι να μπουν στα pits με αποτέλεσμα οι ελπίδες τους για ένα καλό πλασάρισμα να εκμηδενιστούν. Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον Αυστραλό πιλότο στην 15η θέση και τον Βραζιλιάνο στην 17η.

Επόμενος αγώνας, το GP της Ρωσίας, στο Sochi, που διεξάγεται στις 11 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

katatajh 27-9-2015
Βαθμολογία πιλότων

pilot 27-9-2015

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Mercedes 506
2. Ferrari 337
3. Williams 208
4. Red Bull 139
5. Force India 77

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-9-2015 από directNEWS.gr πηγή: caranddriver.gr

σχετικά θέματα:

Formula 1 - Ιαπωνία QP: Pole για Rosberg, τρόμος για Kvyat! [βίντεο]

Formula 1 - Σιγκαπούρη Race: Νίκησε & πέρασε τον Senna o Vettel! [βίντεο]

Formula 1 - Σιγκαπούρη QP: Pole μετά από χρόνια για Vettel και Ferrari! [βίντεο]

Formula 1 - Ιταλία Race: Θρίαμβος Hamilton στο "Ναό"! [βίντεο]

Formula 1 - Ιταλία QP: O Hamilton επικράτησε των Ferrari [βίντεο]

Formula 1 - Βέλγιο Race: Ακάθεκτος Hamilton [βίντεο]

Formula 1 - Βέλγιο QP: Hamilton χωρίς αντίπαλο [βίντεο]

Formula 1 - Ουγγαρία Race: O Vettel νικητής στο... ροντέο του Hungaroring! [βίντεο]

Formula 1 - Ουγγαρία QP: Στην pole ένας εντυπωσιακός Lewis Hamilton [βίντεο+φωτο]

Formula 1 - Μ. Βρετανία Race: Sir Lewis Hamilton [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις