Logo

Formula 1 - Βέλγιο Race: Ακάθεκτος Hamilton [βίντεο]



 
 

hamilton 23-8-2015Νικητής και σε αυτόν τον αγώνα αναδείχθηκε ο Hamilton. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Rosberg και Grosjean. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kvyat, Perez, Massa, Raikkonen, Verstappen, Bottas και Ericsson...

Ο ενδέκατος αγώνας του πρωταθλήματος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει. Τα θέματα ξεκίνησαν από νωρίς με τον Nico Hulkenberg να παραπονιέται για απώλεια ισχύος.

Θυμίζουμε ότι για πρώτο αγώνα ο συμπλέκτης της εκκίνησης θα ήταν αποκλειστικά στα χέρια των οδηγών, χωρίς καμία βοήθεια από την ομάδα στο pitwall.

Επίσης πριν την εκκίνηση η Williams έδωσε μία πληροφορία πως υπήρχε πιθανότητα βροχής προς το τέλος του αγώνα. Παρόλα αυτά οι μετεωρολογική υπηρεσία της πίστας, έδωσε πιθανότητα 30% για βροχή σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα.

Όταν ξεκίνησε ο γύρος σχηματισμού ο Hulkenberg ενημέρωσε την ομάδα του πως δεν είχε καθόλου ισχύ. Ο μηχανικός του απάντησε να μπει στα pit, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Ο Γερμανός δεν μπόρεσε να εκκινήσει άρα δόθηκε δεύτερος γύρος σχηματισμού. Ο οδηγός της Force India πάρκαρε στο γκαράζ. Μαζί του και Carlos Sainz, ο οποίος αντιμετώπισε παρόμοιο ζήτημα.

Όλοι οι οδηγοί θα εκκινούσαν με τη μαλακή γόμα, εκτός των Nasr, Alonso και Button.

Τα φανάρια έσβησαν και ο αγώνας ξεκίνησε. Ο Rosberg, δεν έφυγε καλά, με αποτέλεσμα να βρεθεί άμεσα στην πέμπτη θέση. Πολύ καλά έφυγε ο Perez ο οποίος βρέθηκε δεύτερος και πλησίασε πολύ τον Hamilton. Ο Βρετανός του έκοψε κάθε σκέψη για προσπέρασμα πολύ σύντομα. Πίσω τους οι Ricciardo και Bottas.

Στον τρίτο γύρο ο Sainz ξαναμπήκε στον αγώνα. Ο Lewis Hamilton βρισκόταν ήδη λίγο παραπάνω από ενάμιση δευτερόλεπτο μπροστά από τον Perez. Λίγο μετά εγκατέλειψε τον αγώνα ο Pastor Maldonado, από την έβδομη θέση.

Φανταστικό αγώνα είχε μέχρι στιγμής ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός της Ferrari, προσπερνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του.

Με τα πρώτα pitstop να αναμένονται στον 15ο γύρο, ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στον όγδοο, ο Ricciardo άλλαξε ελαστικά. Την ίδια στιγμή ο Jenson Button έλεγε στην ομάδα ότι είχε απώλεια ισχύος «σα να ξεχάσαμε να συνδέσουμε τη μπαταρία». Του απάντησαν ότι το βλέπουν στα δεδομένα και το ερευνούν.

Ακολούθησαν σε αλλαγή ελαστικών οι Perez, Bottas, Grosjean, Kvyat, Massa, Verstappen Alonso και Ericsson. O Bottas βγήκε από τα pits φορώντας διαφορετικό ελαστικό στον πίσω δεξί τροχό. Ο νεαρός έπρεπε να σταματήσει ξανά και σαφώς θα αντιμετώπιζε άμεσα κάποια ποινή.

Ακολούθησαν σε pitstop οι Nasr, Raikkonen, Rosberg και Hamilton. Ο Bottas πήρε ποινή διέλευσης για το θέμα του λάθος ελαστικού.

Ο Vettel μπήκε για αλλαγή ελαστικών και οι μόνοι που δεν είχαν αλλάξει ελαστικά ήταν οι οδηγοί της Marussia.

Ο Felipe Nasr προσπέρασε τον Alonso για τη 13η θέση, χωρίς καμία δυσκολία.

Σε αυτό το σημείο ο Nico Rosberg, γυρνούσε πιο γρήγορα από τον Lewis Hamilton, ενώ λίγο πιο πίσω οι Kvyat, Massa και Raikkonen βρισκόντουσαν όλοι εντός 1,2 δευτερολέπτων.

Ο Grosjean ολοκλήρωσε μία φανταστική μάχη που έδινε απέναντι στον Ricciaro για την τέταρτη θέση. Ο οδηγός της Lotus, έχει έναν φοβερό αγώνα. Οι άνθρωποι της Force India ειδοποίησαν τον Sergio Perez ότι ο Γάλλος τον πλησιάζει και έχει πολύ καλό ρυθμό. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο βάθρο του οδηγού της Lotus ήταν στο Αμερικανικό Grand Prix το 2013.

Στον 21ο γύρο ο Ricciardo εγκατέλειψε από την τέταρτη θέση στο Bus Stop. Το δύσκολο σημείο υποχρέωσε τους αγωνοδίκες να ενεργοποιήσουν το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Στα pit βούτηξαν απευθείας οι Grosjean, Massa, Raikkonen και Verstappen. Όλοι έβαλαν τη μεσαία γόμα με μισό αγώνα να απομένει.

Έναν γύρο μετά το VSC αποσύρθηκε και ο αγώνας ξεκίνησε ξανά.

Τα σύννεφα έδειχναν να πλησιάζουν και όλοι είχαν το νου τους στην πιθανότητα να εμφανιστεί η βροχή λίγο πριν το τέλος του αγώνα και τα ανακατέψει όλα.

Σε αυτό το σημείο του αγώνα βλέπαμε τον Daniil Kvyat να δυσκολεύεται με τα ελαστικά του, τα οποία φορούσε από τον ένατο γύρο. Μπήκε στα pit, τα άλλαξε και βγαίνοντας έγραψε ταχύτερο γύρο. Αξίζει να δούμε τι θα καταφέρει ο Ρώσος, καθώς τα μονοθέσια μπροστά του, σκόπευαν να προσπαθήσουν να πάνε έως το τέλος.

Λίγο πιο πίσω, ο Fernando Alonso ανέβηκε στην 11η θέση.

Στον 30ο γύρο ο Hamilton μπήκε έβαλε ξανά τα μαλακά ελαστικά και βγήκε στην πίστα δεύτερος. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Rosberg, ο οποίος άλλαξε και εκείνος σε μαλακά και το pitstop του ήταν μόλις κατά ένα δέκατο πιο αργό από εκείνο του team mate του. Επέστρεψε στην πίστα 2ος.

Ο Vettel ενημερώθηκε πως τα ελαστικά του είναι σε πολύ καλή κατάσταση, για να φτάσει έως το τέλος. Την ίδια στιγμή από τη McLaren είπαν στον Alonso, ότι η βροχή πλησιάζει. Ο Ισπανός στη συνέχεια, μπήκε στα pits.

Στον γύρο 36, οι μηχανικοί της Toro Rosoo είπαν στον Sainz να επιστρέψει στο γκαράζ, για να εγκαταλείψει.

Πιο μπροστά ο Grosjean, πλησίαζε τον Vettel. Η απόστασή τους τώρα, ήταν στα 2.2 δευτερόλεπτα.

Στον 37ο γύρο, ο Daniil Kvyat προσπέρασε τον Raikkonen και ανέβηκε στην έβδομη θέση. 3 γύρους μετά έκανε το ίδιο με τον Massa για να βρεθεί στην έκτη θέση και ακολούθησε σχεδόν αμέσως ο Sergio Perez. Ο νεαρός της Red Bull, ξεκίνησε 12ος.

Στον 42ο γύρο, το πίσω δεξιά ελαστικό του Sebastian Vettel, σχεδόν ανατινάχθηκε. Ο Γερμανός, όχι απλά έχασε το βάθρο αλλά και όλο του τον αγώνα, καθώς θα βρισκόταν εκτός βαθμών.

Ο Lewis Hamilton πήρε την καρό σημαία, με τον Nico Rosberg να τον ακολουθεί. Ο Romain Grosjean ανέβηκε μαζί τους στο βάθρο σχεδόν 2 χρόνια μετά. Ακολούθησαν οι Daniil Kvyat, Sergio Perez, Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Max Verstappen, Valtteri Bottas και Marcus Ericsson.

ΘΕΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

1

Lewis Hamilton

Mercedes

1:23:40.387

2

Nico Rosberg

Mercedes

+2.058

3

Romain Grosjean

Lotus

+37.988

4

Daniil Kvyat

Red Bull

+45.692

5

Sergio Perez

Force India

+53.977

6

Felipe Massa

Williams

+55.283

7

Kimi Raikkonen

Ferrari

+55.703

8

Max Verstappen

Toro Rosso

+56.076

9

Valtteri Bottas

Williams

+1:01.040

10

Marcus Ericsson

Sauber

+1:31.234

11

Felipe Nasr

Sauber

+1:42.311

12

Sebastian Vettel

Ferrari

+1 ΓΥΡΟΣ

13

Fernando Alonso

McLaren

+1 ΓΥΡΟΣ

14

Jenson Button

McLaren

+1 ΓΥΡΟΣ

15

Roberto Merhi

Marussia

+1 ΓΥΡΟΣ

16

Will Stevens

Marussia

+1 ΓΥΡΟΣ

17

Carlos Sainz

Toro Rosso

Εγκατέλειψε

18

Daniel Ricciardo

Red Bull

Εγκατέλειψε

19

Pastor Maldonado

Lotus

Εγκατέλειψε

20

Nico Hulkenberg

Force India

Εγκατέλειψε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο επόμενος αγώνας είναι το Σαββατοκύριακο 4-6 Σεπτεμβρίου στην ιστορική πίστα της Monza.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2015 από directNEWS.gr πηγή: msfree.gr

σχετικά θέματα:

Formula 1 - Βέλγιο QP: Hamilton χωρίς αντίπαλο [βίντεο]

Formula 1 - Ουγγαρία Race: O Vettel νικητής στο... ροντέο του Hungaroring! [βίντεο]

Formula 1 - Ουγγαρία QP: Στην pole ένας εντυπωσιακός Lewis Hamilton [βίντεο+φωτο]

Formula 1 - Μ. Βρετανία Race: Sir Lewis Hamilton [βίντεο]

Formula 1 - Μ. Βρετανία QP: Εντός έδρας pole για Hamilton [βίντεο]

Formula 1 - Αυστρία Race: Νικητής ο Rosberg [βίντεο]

Formula 1 - Αυστρία QP: Ο Hamilton στην pole, ακόμα και σταματημένος! [βίντεο]

Formula 1 - Καναδάς Race: Το καρέ του Hamilton [βίντεο+φωτο]

Formula 1 - Καναδάς QP: Άλλη μια pole για Hamilton [βίντεο]

Formula 1 - Monaco: Πρίγκιπας και φέτος ο Rosberg [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις