Logo

Καταδίκη εμπλεκόμενου στην απαγωγή Λεμπιδάκη για τον εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών σε 48χρονο Ρεθυμνιώτη  για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο τον Σεπτέμβρη του 2017.

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τον  εμπρησμό και την φθορά ξένης ιδιοκτησία ενώ αθώωσε τον συγκατηγορούμενό του,  ο οποίος δικαζόταν με την κατηγορία της συνέργειας στις πράξεις του πρώτου. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος Ρεθυμνιώτης είναι ένας από  τους καταδικασθέντες για την συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. 

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, το περιστατικό είχε συμβεί τον Σεπτέμβρη του 2017. Τότε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ζυμβρακάκη στο Ρέθυμνο είχαν καταστραφεί από πυρκαγιά που προκλήθηκε από εύφλεκτο υλικό (βενζίνη) που ρίχθηκαν μέσα σε αυτό αφού οι δράστες πρώτα είχαν σπάσει την πόρτα της εισόδου.

Δηλαδή, ο εμπρησμός είχε λάβει χώρα έναν μήνα πριν την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και σε περίοδο κατά την οποία ο καταδικασθείς δραστηριοποιούνταν σε σύλλογο κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Πριν το περιστατικό του εμπρησμού επιχειρήθηκε να γίνει  κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου από εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρείας, ο οποίος είχε εξαγοράσει το δάνειό του.  

Στο σημείο  βρισκόταν αστυνομική δύναμη και υπήρξε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του εκπροσώπου της εταιρείας.

Λίγη ώρα μετά την επιχειρηθείσα κατάσχεση ξέσπασε  φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη.

Η φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν  εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων ενώ αμέσως είχε γίνει σαφές πως επρόκειτο για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-11-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά