Logo

Αντιδράσεις νομικών για το "Big Brother" του Χαρδαλιά εν μέσω κοροναϊού



 
 

Την αντίδραση νομικών προκαλεί η χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά πως το κράτος παρακολουθεί τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που εξέρχονται από το "Κλεινόν Άστυ" εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής, σε ζωντανή σύνδεση από τα τηλεοπτικά κανάλια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως η Πολιτεία παρακολουθεί τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που περνούν από τα διόδια των εθνικών οδών.

Όμως κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ οι τηλεοπτικές ...απειλές του υφυπουργού προς τους πολίτες έγιναν δίχως να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών ή οχημάτων.

Την αντίδραση του στις απειλές του υφυπουργού προς τους πολίτες, εξέφρασε ο δικηγόρος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της  Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Σαπουντζάκης ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

"Δεν έφθαναν στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους, τα δεινά που υφίστανται από τις συνέπειες της επέλασης του κορονοιού, προστέθηκαν σε αυτά και οι απειλές του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ότι η Πολιτεία παρακολουθεί τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που διέρχονται τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών (big brother). 

Οι απειλές αυτές διατυπώθηκαν από τον υφυπουργό στην χθεσινή  ενημέρωση των 6 μ.μ. προς τον ελληνικό λαό.

Εφόσον δεν υφίσταται απαγόρευση κυκλοφορίας παρά μόνο σύσταση παραμονής στο σπίτι, οι παραπάνω απειλές που εκφράζουν απαράδεκτη νοοτροπία, στερούνται κάθε νόμιμου ερείσματος, προκαλούν ανησυχία και φόβο στους πολίτες σε στιγμές που απαιτείται ενδυνάμωση του ηθικού τους και δεν αρμόζουν σε εκπρόσωπο της Πολιτείας".

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Σαπουντζάκης και ως προς την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αναστέλλεται η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφής επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας που ίσχυε από το 2015 με νόμο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δικηγόρος αναφέρει σχετικά:

"Με πρόσχημα την έκτακτη κατάσταση λόγω του κορονοιού μηχανεύθηκαν την επαναφορά του καταργηθέντος επαχθούς και αντεργατικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών – εργαζομένων, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου .
Βλέπετε πουθενά απεργία;
Πρόκειται περί μεγάλου ολισθήματος. Η νέα αυτή ρύθμιση είναι καταφανώς άσχετη με την επιδημία. Επομένως η θέσπισή της  γεννά εύλογα ερωτήματα ..
Εχθρός του λαού είναι ο κορονοιός ή ο ίδιος ο λαός;"

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά