Logo

Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη-Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι



 
 

pyrkagia-matiΔιαβιβάστηκε στη Βουλή η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Βαρβάρα Φύτρου που έχασε τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η μήνυση διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή από τον Εισαγγελέα που είχε αναλάβει να εξετάσει τη μήνυση, καθώς σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών όταν η εισαγγελική έρευνα προσκρούει σε ευθύνες πολιτικών προσώπων, ενεργοποιείται το άρθρο 86 του Συντάγματος για τη διαβίβαση της δικογραφίας στο Κοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από τους δύο υπουργούς, η μηνύτρια στρέφεται και κατά κάθε αρμόδιου επικεφαλής τόσο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Μαραθώνα.

Η προσφυγή της Βαρβάρας Φύτρου «ανοίγει τον δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή», είχε δηλώσει ο συνήγορος της μηνύτριας Βασίλης Καπερνάρος μετά την κατάθεση της μήνυσης, υποστηρίζοντας ότι για την τραγωδία υπάρχουν «εγκληματικές ευθύνες και στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά