Logo

"Ελ. Βενιζέλος": Πάνω από 120 τα κρούσματα στο πλοίο



 
 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο πλήρωμα του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" δείχνουν πως έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό περισσότεροι από 120 ναυτικοί.

Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, από τις 21 Μαρτίου, ενώ μέχρι χθες δύο ναυτικοί είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ είχαν εντοπιστεί περίπου 40 κρούσματα.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται ένας 34χρόνος Ινδονήσιος και ένας 72χρονος Ελβετός ναυτικός.

Όμως τα αποτελέσματα των τεστ σε όλο το πλήρωμα έδειξαν πως πάνω από 120 ναυτικοί από τα 363 μέλη του πληρώματος έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Υπενθυμιζεται πως το φέρυ μπόουτ της ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες για για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία. Μάλιστα μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία με προορισμό το Καντίθ της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο επέστρεψε στην Τουρκία.

Το πλήρωμα αποτελείται από 383 άτομα 13 εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί και 83 Ινδονήσιοι.

Σχεδόν ένας στους τρεις επβαίνοντες, μεταξύ των οποίων δεκάδες Έλληνες, νοσούν απο τον ιό...

Για την κατάσταση της υγείας τους και τα μέτρα που θα ληφθούν αναμένονται ανακοινώσεις το απόγευμα της Πέμπτης στη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρνητικοί θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

Οι θετικοί θα παραμείνουν πάνω στο πλοίο και θα εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Το πλοίο θα μεταφερθεί σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να είναι εύκολη η διακομιδή ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις