Logo

Σε συμπληρωματική απολογία για νέο ύποπτο δάνειο 10 εκ. ευρώ ο Β. Ρέστης



 
 

restis 31-7-2013Σε συμπληρωματική απολογία καλείται την Πέμπτη από την ανακρίτρια, ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες...

για ύποπτο δάνειο της FBB.

Ο εφοπλιστής καλείται να δώσει εξηγήσεις για νέο δάνειο, περίπου 10 εκ. ευρώ, που εκταμίευσε η τράπεζα και φέρεται να κατέληξε σε εταιρείες του κύκλου επιρροής του, όπως και το επίμαχο δάνειο των 5,8 εκ. ευρώ, για το οποίο προφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η νέα κατηγορία αφορά δάνειο που δόθηκε από την FBB στην Κυπριακή offshore εταιρεία του έγκλειστου στον Κορυδαλλό, σήμερα, εφοπλιστή με την επωνυμία, Lemerex Ltd.

Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει στην ιδιοκτησία της υπερπολυτελή βίλα στο Λαγονήσι, μέσα στην οποία και συνελήφθη την περασμένη Τρίτη. Το εν λόγω ακίνητο έχει δεσμευθεί από τις αρμόδιες αρχές για σωρεία πολεοδομικών και φορολογικών παραβάσεων, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο 1.2 εκατ. ευρώ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με δεύτερο ακίνητο του Β. Ρέστη στην ίδια περιοχή.

Η νέα κλήση της ανακρίτριας επιδόθηκε στον κατηγορούμενο μέσα στο κελί του στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών όπου έχει μεταφερθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κατηγορούμενος, υπέβαλε την Τρίτη, προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο, κατά της προσωρινής του κράτησης, επικαλούμενος την επιταγή 6,2 εκ. ευρώ που κατέθεσε υπέρ του δημοσίου πριν την απολογία του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2013 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Προσφυγή κατά του εντάλματος προφυλάκισης κατέθεσε ο Β. Ρέστης

Στην ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης [βίντεο]

Το παρασκήνιο της υπόθεσης Β. Ρέστη


Τελευταίες Ειδήσεις