Logo

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο - Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες, απειλήθηκαν σπίτια [βίντεο+φωτο]



 
 

fwtia4 Thaso 17-8-2013Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Θάσο που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ σημαντικά ενισχυμένες είναι...

οι εναέριες δυνάμεις δασοπυρόσβεσης που πραγματοποιούν ρίψεις από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

«Μπορεί να χάναμε πυροσβέστες τα ξημερώματα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, επισημαίνοντας ότι «Μία ομάδα 17 πυροσβεστών με δύο οχήματα εγκλωβίστηκε στο πύρινο μέτωπο της Μαρλούς πάνω από το χωριό της Καλλιράχης, εκεί όπου δινόταν μάχη για να μην πλησιάσει η φωτιά στο χωριό Καλλιράχη. Στήθηκε όμως ολόκληρη επιχείρηση κι έτσι οι πυροσβέστες απεγκλωβίστηκαν».

Απειλήθηκαν οικισμοί την νύχτα στην Σκάλα Καλλιράχης

Η μάχη με την πύρινη λαίλαπα ήταν ολονύκτια και πολυμέτωπη, διεκόπη η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο του νησιού για λόγους ασφαλείας, ενώ απειλήθηκαν άμεσα κατοικίες στους οικισμούς του ΑΪ Γιώργη και της Λαγκάδας.

Πολλά τα μέτωπα- δυνατοί οι άνεμοι

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα και διαφορετικές κατευθύνσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή κι αλλάζουν συνεχώς.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι φλόγες «καταπίνουν» από το μεσημέρι της Παρασκευής το αναγεννημένο δάσος της Καλλιράχης και των Μαριών στη Θάσο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη που ο Α. Γιαννακίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ζήτησε δυναμική ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης με το πρώτο φως της ημέρας.

Όλα δείχνουν εμπρησμό

Τα πρώτα ευρήματα και οι αξιόπιστες μαρτυρίες δείχνουν εμπρησμό στη Θάσο, ενώ η Πυροσβεστική και Αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους υπαίτιους της καταστροφής.

fwtia Thaso 17-8-2013

fwtia2 Thaso 17-8-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-8-2013 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Θάσος: Μαίνεται η πυρκαγιά - Μάχη για να προστατευθούν οικισμοί [βίντεο+φωτο]


Τελευταίες Ειδήσεις