Logo

Καταζητείται 14χρονος Τούρκος τζιχαντιστής



 
 

Merkan G 15-1-2015Οι Αυστριακές διωκτικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού από την Τρίτη, καθώς αναζητούν έναν 14χρονο ισλαμιστή, Τουρκικής καταγωγής, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από δύο ημέρες και για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό...

χτύπημα στην χώρα.

Ο Merkan G, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ, στη Βιέννη.

Ο έφηβος τζιχαντιστής, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό περιμένοντας να δικαστεί,  κατάφερε να ξεφύγει από την επίβλεψη των αρχών και να αποδράσει από το σπίτι του, με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει πλέον που βρίσκεται.

Τώρα οι αρχές  προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του 14χρονου ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού, όπως έγινε γνωστό, σχεδίαζε να επιτεθεί σε έναν σταθμό τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, «προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες απώλειες».

ΟΙ Αυστριακές αρχές, επίσης, θεωρούν ότι το αγόρι είχε σκοπό να ταξιδέψει - μετά την επίθεση - στη Συρία και να ενταχθεί στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει, τον Οκτώβριο, ότι είχε διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα, είχε κάνει συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά και να κατασκευάσει μία βόμβα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-1-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις