Logo

Άρειος Πάγος: Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών για τις διώξεις στο Κουκάκι



 
 

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη διαβίβασε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας την αναφορά που κατέθεσε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ζητώντας την μετατροπή των διώξεων από πλημμελήματα σε κακουργήματα σε βάρος των 20 συλληφθέντων κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε την αναφορά των αστυνομικών στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινικές διώξεις κατά των 20 σε βαθμό πλημμελήματος, με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε η Ελληνική Αστυνομία, όπως επισημαίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε σχετική ανακοίνωσή της.

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής υποστηρίζει ότι έπρεπε να ασκηθεί διώξει σε βαθμό κακουργήματος και για το λόγο αυτό κατέθεσε αναφορά χθες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ παράλληλα ζητά να ερευνηθεί το όλο θέμα και από πειθαρχικής πλευράς.

Νωρίτερα, σήμερα, Πέμπτη, με ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή δηλώσεις και αντιδράσεις υπουργών και εκπροσώπων αστυνομικών με τις οποίες αμφισβητούν τις ασκηθείσες ποινικές διώξεις για το Κουκάκι, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης η επιστημονική κρίση εισαγγελικών λειτουργών.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, χαρακτηρίζεται «εξωφρενικό» το αίτημα Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων για πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέα, ενώ πίσω από τις τοποθετήσεις υπουργών και εκπροσώπων αστυνομικών υπαλλήλων βλέπει μία συντονισμένη προσπάθεια άσκησης έμμεσης πίεσης στους εισαγγελικούς λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων προκειμένου από πλημμελήματα να χαρακτηριστούν κακουργήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά